AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, 'Büyükşehirde ve 11 ilçede milletimizin teveccühüyle belediye başkanlıklarını kazandık. İzmit Belediye Meclisi'ni çoğunlukla kazanmamıza rağmen, maalesef belediye başkanlığını kazanamadık. Sorumluluğunun bilincinde olan birisi olarak, genel merkezimize istifa talebimi ilettim ve bu talebim kabul edildi'' diye konuştu.

Partide görev yaptığı süre içinde başka hiçbir göreve talip olmadığını ve hep teşkilat kademesinde kalmayı tercih ettiğini kaydeden Eryarsoy, şöyle konuştu:

'31 Mart seçimlerinde, Büyükşehir Belediyesi ve 12 ilçemizde oylarımızı arttırdık. Büyükşehirde ve 11 ilçede milletimizin teveccühüyle belediye başkanlıklarını kazandık. İzmit Belediye Meclisi'ni çoğunlukla kazanmamıza rağmen, maalesef belediye başkanlığını kazanamadık.'

'Sorumluluğunun bilincinde olan birisi olarak, genel merkezimize istifa talebimi ilettim ve bu talebim kabul edildi. Bugün itibarıyla AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'ndan istifa ediyorum' diyen Eryarsoy, teşkilattaki çalışma arkadaşlarına, partililere ve vatandaşlara teşekkür ederek, helallik istedi.

Sosyal medaya hesabındna yaptığı açıklamada ise: 

Kuruluşundan itibaren millete hizmet yolunda gönül verdiğim ve teşkilatlarında görev aldığım partimde 2003 yılında il yönetim kurulu üyesi olarak aktif göreve başladım.

2004-2006 yılları arasında seçim işleri başkanı, 2008-2009 yıllarında halkla ilişkiler başkanı, 2009-2012 yıllarında il yönetim kurulu üyesi, 2015-2018 yılları arasında seçim işleri ve teşkilat başkanı ve 2018 yılındaki 6. Olağan kongre sonrası siyasi ve hukuki işler başkanı olarak görev yaptım.

İl başkanı arkadaşımız Şemsettin Ceyhan Bey’in milletvekilliği seçimlerinde aday olmak üzere istifası ile boşalan il başkanlığına Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın 24,07.2018 tarihli ataması ile il başkanı olarak görevlendirildim.

Partide görev yaptığım süre boyunca ne milletvekilliğine ne belediye başkanlığına ne de meclis üyeliğine aday olmadım. Hep teşkilat kademesinde kalmayı tercih ettim.

İl Başkanı olarak görev yaptığım süre içinde Kocaeli’de 2 seçimi teşkilatımla birlikte yönettik.
24 Haziran Seçimlerini %58,9 gibi rekor bir oyla tamamladık.31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde son dönemlerde yapılan en muhteşem mitinglerden birini yaptık.

Büyükşehir ve 12 ilçede oylarımızı arttırdık.
11 ilçede ve Büyükşehirde milletimizin teveccühü ile belediye başkanlıklarını kazandık. İzmit Belediye Meclisini çoğunlukla kazanmamıza rağmen maalesef belediye başkanlığını kazanamadık.

Victor Hugo’nun “Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz. Gemiyi limana getirip getirmediğine bakar.” dediği gibi 31 Mart seçimlerine ilişkin yapılan değerlendirmelerde izmit belediye başkanlığını kaybetmenin sorumlusu aranmakta idi.
Teşkilatın başı olarak bu sorumluluk bana aittir. 11 ilçede ve büyükşehir seçimlerindeki başarı hepimizin, İzmit Belediye Başkanlığı seçimindeki başarısızlık benimdir.

Sorumluluğunun bilincinde olan birisi olarak genel merkezimize istifa talebini ilettim ve bu talebim kabul edildi. Bu gün itibariyle Kocaeli AK Parti İl Başkanlığından istifa ediyorum.

Partinin kuruluşundan itibaren il başkanlığı yaptığım dönem de dahil olmak üzere kişisel çıkar, ikbal hesabı, hemşericilik, bölgecilik, adamcılık, ötekileştirme… için değil Milletimize hizmet için gece gündüz inanarak çalıştım ve çalışmaya da devam edeceğim.

Siyaset yaptığım süre boyunca hesabi değil hasbi olarak Kocaeli halkının takdirini kazanmaya azmettim. Şahsım adına başarılı ve şerefli bir dönemi geride bırakıyorum. Hamdolsun.

Seçimlerde Kocaeli’ni Marmara Bölgesinin en başarılı ili yapan teşkilatımıza ve halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Tüm Kocaelili hemşehrilerimden helallik istiyorum.

Ve tabiki seçim döneminde beni hiç yalnız bırakmayan, çalışmalarda bana güç ve moral veren değerli Eşim Özlem hanıma, oğullarıma ve seçim çalışmalarından eksik olmayan kızıma hem teşekkür ediyor hemde kendilerinden de helallik istiyorum haklarını helal etsinler.

Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.