Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, beraberinde CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ ve CHP Şanlıurfa İl Sekreteri Ronayi Paydaş’la birlikte dün Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı Doruç İlköğretim Okulunda incelemelerde bulunmuştu. Okulun kapısına zincir vurulduğunu ve eğitim için gerekli olan şartların olmadığını kaydeden Tanal’ın bu paylaşımından sonra Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt okulu ziyaret etti.

EĞİTİM VE ÖĞRETİMİN AKSAMADIĞI BELİRTİLDİ
Okulun fiziki koşullarının iyileştirilmesi konusunda öğretmenlerin yanında olduğu mesajı verilen Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Harran Doruç İlköğretim Okulunu ziyaret eden İl Müdürümüz Fevzi Kurt eğitim öğretimin aksamadan yürütüldüğü okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya geldi ve planlama, ders kitapları ve fiziki koşulları iyileştirme anlamında öğretmenlerimizin yanında olduğunu belirtti.”

Milli Eğitim Müdürlüğünün bu paylaşımının ardından okula jandarma tarafından baskın düzenlendiğini öne süren Tanal, sosyal medya hesabından yeni görüntüler paylaştı. Tanal yapmış olduğu paylaşımda,

“Şanlıurfa Harran'da ilkokula jandarma baskınından yeni görüntüler!

Velilerin okul çevresine yaklaştırılması yasak!

Çocukların psikolojisini düşünen yok. Hizmet kusuru işleyenlerin koltuğu gitmesin diye suç işleniyor.

Dün ziyaret ettiğimiz Şanlıurfa Harran Doruç İlköğretim Okulu, jandarma tarafından deyim yerindeyse basıldı!

Milli Eğitim Müdürlüğü, köylülerin fotoğraf çekimini engellemek için okula asker çağırdı.

Masal anlatmayı bırak Müdür bey!

Sizce burası bir eğitim yuvası mı? Urfa Harran Doruç İlköğretim Okulu'ndaki bazı görüntüleri sansürlemek zorunda kaldık. Bizim dünkü ziyaretimizin ardından gidip panikle temizliğe başlamışsınız.

Öğretmenlerin eline kazma kürek verip etrafı düzeltmeye çalışıyorsunuz. Geçen dönem gündeme getirdiğimiz konteynırlı eğitimle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nı yanıltmaya yönelik hazırladığınız bilgi notundan da haberim var.

Algıyı, masalı bırakın görevinizi yapın” ifadelerini kullandı.
urfapusula.com