Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Yunanistan ile uzun süredir hiçbirinin sebebi olmadığımız, Yunanistan’ın ise birilerinin taşeronu olarak rol aldığı sıkıntılar yaşıyoruz. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti bu problemlerin tümünü çözecek güce ve kudrete sahiptir” dedi.

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Covid-19 vaka sayılarının yeniden yükselmeye başladığını belirterek, ölüm oranlarında ise düşüş olduğunu söyledi. Destici, “Kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum, hastalarımıza acil şifalar niyaz ediyorum. Sağlık çalışanlarımızsa yürekten şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in "Stratejik dış politika hedefimiz Kıbrıs’taki Türk işgalini sona erdirmektir" sözlerine de değinen Destici, “Uzun yıllar önce Yunan politikacıların Türkiye’yi hedef alan açıklamalarını siyaset ve diplomasi çerçevesinde değerlendirmekten vazgeçtik. Benzer açıklamalar bazen beceriksiz politikacıların kendi ayıplarını örtmek için hayali bir Türkiye tehdidi, bazen Anadolu’yu işgal etmeye kalkıp, Ege’nin derin ve serin sularında uyandıkları rüyanın kuyruk acısı, bazen aşırı alkolün neden olduğu anlaşılan, nüfuslarının iki katı insanın yaşadığı İstanbul’u almaya geldikleri uyarısı, bazen de Türkiye’yi Akdeniz’deki haklarından mahrum etmek isteyen küresel emperyalist güçlerin kuklası ve yancısı olarak karşımıza çıkıyor. Yunanistan ile uzun süredir hiçbirinin sebebi olmadığımız, Yunanistan’ın ise birilerinin taşeronu olarak rol aldığı sıkıntılar yaşıyoruz. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti bu problemlerin tümünü çözecek güce ve kudrete sahiptir. Yunanistan ile yaşayıp çözemediğimiz bir tane bile probleme rastlayamazsınız” şeklinde konuştu.

Destici, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlere ilişkin de, “Mevcut kanunlara göre atama yapılmıştır. İlk atama mıdır? Hayır. Hiçbir yerde böyle bir tepki verilmezken, sadece Boğaziçi’nde bu tepkinin verilmesi acaba sadece Boğaziçi elitizmi ile açıklanabilecek midir? Bu bir takım çevreler tarafından fırsata çevrilmiştir. Burada Türkiye kamplara ayrılmaya, çatıştırmaya çalışılmaktadır. Boğaziçi veya herhangi bir eğitim kurumu siyasetçilerin propaganda veya kavga sahasına dönüştürülmemelidir. Terör örgütleri veya LGBT gayri ahlaki toplulukların gösteri alanına hiç dönüştürülmemelidir” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu kararına ilişkin Destici, mahkeme kararına saygılı olduklarını söyledi. Destici, uzaya gidecek olan vatandaşlar için astronot veya kozmonot yerine kullanılacak kelime için, "Cacabey de Ali Kuşçu da olabilir" dedi.