Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Pazar yerleri ve toplu mekanlarda maske takılmasını zorunlu hale getirdik. Pazar yerlerinde tahtalar arasındaki ayrılıklar konusunu hassasiyetle ele aldık. Valiliklerimiz bu süreci çok yakından takip edecekler. Valiliklerimiz e-devletten ücretsiz maske dağıtımına başladı.' dedi.

'KESİNLİKLE YASAK!'

Maske satışlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stoğumuz ve üretim planlamamız vardır. Devlet olarak tüm vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske ulaştırmakta kararlıyız.' ifadelerini kullandı.


Türkiye'de dikkat çeken korona anketi! En çok kimler korunuyor?
'45 GÜN İÇİNDE 2 HASTANE KURULACAK'

Koronavirüsle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 hastanenin kurulacağının müjdesini verdi. Erdoğan, 'Yeşilköy Atatürk Havalimanı alanını, ki 1000 hastanelik şu anda plan proje çalışması devam ediyor aynı şekilde Sancaktepe'de bir katlık hastaneyi yapıyoruz. 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz ve tamamıyla insanımızın, halkımızın hizmetine sunacağız.'