Erdoğan şunları söyledi: “Kibir ve büyüklenme bataklığına düşen, erişilemeyen kişi durumuna gelen kimsenin AK Parti’de yeri yoktur. Taşıdıkları tüm unvanları AK Parti’ye borçlu olup da başka mecralara yelken açmaya çalışanların ortak özelliği kibir abidesine dönüşüp de milletten kopmuş olmalarıdır. Bu tuzağa düşüp de iflah olan kimseyi görmediğimi belirtmek isterim. İsimler gelir geçer baki kalan sadece dava ve hizmetlerdir.

İNSAN HAKLARI MESAJI 

Bugün, BM Genel Kurulu’nda 10 Aralık 1948 tarihinde oylanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edilmesinin 70. yıldönümü. Her ne kadar çekilen acıları sona erdirememiş olsa da bu beyannamede yer alan hususların hayata geçirilmesini temenni ediyorum. 

 

Başkan Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen program sonrası kendisine hediye edilen can yeleği düdüğünü çaldı. 

Mazlumların duasıyla ayaktayız

Dünyanın tüm kaynaklarını sömürerek kendi topraklarının hayat seviyesini yükseltmeye çalışanlar Afrika’daki aç insanların sadece edebiyatını yapmakla yetindiler. Biz insani yardımlarda üst sıralarda yer alıyorsak sebebi zengin olmamız değil, gönlümüzün zengin olmasıdır. Türkiye yaşadığı bunca badireye rağmen hâlâ dimdik ayaktaysa bunun sebebi Türkiye’nin el uzattığı mazlumların duasıdır.  

Hadi şimdi Paris’i de aynı şekilde yayınlayın

Başkan Erdoğan, Gezi’de insan hakları savunuculuğuna soyunanların Paris’te yaşananlar karşısında sustuğunu söyledi. 

Türkiye'nin demokrasisine, insan haklarına laf edenler bugün kendi imtihanlarıyla baş başalar. Artık hiç kimse ülkemize demokrasi, insan hakları, özgürlükler dersi vermeye kalkamaz. Sorun aranacak yer asla Türkiye değildir. Gezi eylemlerinde insan hakları savunuculuğuna soyunanlar, Paris’te yaşananlar karşısında kör, sağır ve dilsiz hale dönüştüler. Gezi eylemlerinde dünyayı ayağa kaldırdınız. Niye, burası Türkiye olduğu için mi? Hadi şimdi aynı şekilde yayınlayın. Türkiye’ye milyonlarca sığınmacı akın ederken Türkiye’yi kapıları açmaya davet edenler, sığınmacıların karşısına telden örgüler sürdüler. Kim insan hakları savunucusu?   

İkiyüzlülüğü gizleyemezler

Hiçbir fiyakalı söz, hiçbir parıltılı söylem, hiçbir şaşaalı hayat biçimi, Batı’nın insan hakları ve özgürlükler konusundaki ikiyüzlülüğünü gizleyemez. Biz başından beri neysek bugün de oyuz. 

Demokrasiye açılan yaraları sardık

Hükümete gelir gelmez demokrasi ve ekonomide büyük reformlar başlattık. 28 Şubat müdahalesi gibi müdahalelerin demokrasimizde açtığımız yaraları tedavi ederken, diğer yandan başka sorunları da çözmeye çalıştık. Ülkemizde hiç kimsenin kökeninden, kıyafetinden, ibadetinden horlanmadığı, ötekileştirilmediği bir yaklaşımı hakim kıldık. 

 KAYNAK:AKŞAM