Kocaeli Gebze Bölgesin’de bulunan Sanayilerin ve Kapanan Fabrikaların sorunlarını tespit etmek için görevlendirilen heyet, raporunu Parti Yönetimine ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlun'a sundu.

RAPOR
Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın bulunduğu Kocaeli GebzeBölgesin’de bulunan Sanayilerin ve Kapanan Fabrikaların sorunlarını tespit etmek için görevlendirilen, heyet raporunu Parti Yönetimine ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlun'a sundu.

Raporda bir çok sorun tespit edilmekle birlikte bir kaç başlık öne çıkıyor :

 

VERGİLER BAŞKA İLLERE GİDİYOR
Raporda, “Kocaeli, Bursa ve Gebze vergileri İstanbul’a gidiyor. Bölgenin yaptığı üretim sonucu kişi başına gelir 79.254 TL olduğu halde bu para kentte kalmıyor” Denildi.

 

KALİFİYE ELEMAN 
Raporda, “Bir yandan işsizlik ciddi bir sorunken diğer yandan nitelikli iş gücüne ulaşmakta sorun yaşanıyor. Kalifiye ara eleman yetiştirmek konusunda önlemlere ihtiyaç var. Bölgedeki 21 meslek okulundan 6 tanesi kapanmış. Çok ciddi bir kalifiye ara eleman sıkıntısı yaşanıyor.” Denildi.