Adana İyi Parti Milletvekili İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ a cevap verdi. Sosyal medyada yaptığı paylaşımda bakanın adil olmadığını ileri süren Koncuk, “Sn Ziya Selçuk,”Kabe’nin anahtarını işin ehline veren medeniyet anlayışı, kenar mahallede okulun yönetimini işin ehline veremiyor.”Bu ülkenin çıkmaz sokağı, bu, Sayın Bakan, işi ehline verememek. Tespit önemli. Bunu başardığımız gün, tüm zorlukları da aşarız. Adalet, hem de, her alanda.

Sn Selçuk, çözüm, her alanda değişmez kurallar koymak. Mevzuatı buna göre düzenlemek. İnsan insiyatifini en aza indirmek. Şu ana kadar bunlar yapılmış değil. İl, ilçe müdürü atamasından, okul müdürü vb tüm kademelerde işin ehlini gözeten bir sistem, demir kertiği gibi bir sistem.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir konuşmasında ” Bir akraba, bizim takımdan, bizim ekipten diye birilerini yönetici yaparsanız iki dünya da da mahvolursunuz. Niye biliyor musunuz, bu bir emanettir de ondan. Emanet dediğiniz şey, senin emin olan gönül pusulana aksi iş yapmış olursun. en kıymetlisinin anahtarını Kabe’ bin anahtarını bir sahebeye değil de bir gayrımüslime emanet ediyor. Hiç bir müslümana değil gayrı müslime veriyor. Kabenin anahtarını gayrı müslüme veren zihniyet kenar mahalledeki okul yöneticiliğini layıkına veremiyor” demişti.