Milliyetçi Hareket Partisi(MHP), sosyal medya kullanımı ve internetle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığına bir kanun teklifi sundu. Sunulan teklifte Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaralarının zorunlu hale getirilmesinin istenmesi dikkat çekti.

 Bilindiği üzere dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok büyük bir kesim sosyal medya kullanıyor. Facebook, Twitter, İnstagram gibi sosyal medya araçları ise sıklıkla kullanılıyor.

 Sosyal medyada kimliğini açık bir şekilde ortaya koyanlar olduğu gibi sahte hesaplarla bu platformları kullananların sayısı da biliniyor. Bu mercilerdeki küfür, hakaret, dolandırıcılık gibi suçların sahte kimlikten dolayı takip edilmesi çoğu zaman mümkün olmuyor.

 MHP’de bu sorunu ortadan kaldırmayı amaçlayan bir kanun teklifi sundu. Sunulan teklif, 'İnternet ortamında yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi' başlığı ile TBMM başkanlığına iletildi.

 MHP, sunulan kanun teklifine göre herhangi bir sosyal medya kullanıcısı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından T.C kimlik numaraları ile bu hesapları kullanması isteği geldi.

 Yani bir vatandaş herhangi bir sosyal medya platformunda T.C kimlik numarası ile bulunacak. Bu amaçla hakaret, dolandırıcılık gibi istenmeyen durumların önüne geçilecek. Ayrıca T.C kimlik numarası aşikar olan vatandaşlar da başkalarına karşı fevri olamayacak.

 Kanun teklifinin yasalaşıp yasalaşmayacağına ise 600 milletvekili karar verecek. Öte yandan Ak Parti, CHP, İYİ parti ve HDP’nin bu teklife nasıl yaklaşacağı merak ediliyor.