Faruk YILDIZ

Tüm Makaleleri

Faruk YILDIZ

1972 yılında Elazığ’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği bölümünden (Pamukkale Üniversitesi diploması ile) mezun oldu. 1995 yılından beri öğretmenlik ve okul yöneticiliği görevini sürdürmektedir. Aynı zamanda Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim dalında İslam ve Selçuklu Türk tarihi alanında tezli yüksek lisans programını ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimini bitirdi.
Birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik ve aktif görevlerde bulundu.
Eğitimde yaşanan sorunlarımızı gündeme getirip çözüm üretmek ve yepyeni bakış açıları oluşturulmasına katkı sunmak amacıyla 25. ve 26. Dönem TBMM Milletvekili Genel Seçimlerinde aktif politika yapmak üzere iki kez devlet memurluğu görevinden istifa etti. Gazete, dergi ve online yayın yapan haber sayfalarında siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel içerikli sayısız makaleyi okuyucu ile buluşturdu.
1998 yılında tamamladığı ancak 2016 Mayıs ayında basımı gerçekleşen İnce Bir Düşünce adlı bir şiir kitabı çalışması bulunmaktadır.
Şiir, deneme ve akademik nitelikli çalışmalarını sürdürmektedir.

Anket


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını Sizce Kim Kazanır?

Ankete Katıl

Gazete Manşetleri