Konuyla ilgili açıklama Türk Tabipleri Birliği tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı. TTB, açıklamasında 145 sağlık çalışanının salgına yenik düştüğünü belirterek, bu akşam saat 21.00'den itibaren 5 gün boyunca ışık söndürme etkinlikleri düzenleyeceklerinin tekrar altını çizdi.

KORONAVİRÜS MESLEK HASTALIĞI KABUL EDİLMELİ

Türk Tabipleri Birliği, ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgınının meslek hastalığı olarak kabul edilmesi gerektiğinin bir kere daha altını çizerek, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının vefat sayılarını ifade eden rakamlara ilişkin, "Rakam değil, her biri can!" vurgusunu yaptı.

145 SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

TTB tarafından yapılan açıklamada 10 Kasım itibari ile 63'ü hekim olmak üzere 145 sağlık çalışanını koronavirüs salgını sebebiyle hayatını kaybettiğini belirtti. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

IŞIK AÇIP KAPATMA ETKİLİĞİ

Dün akşam sosyal medya üzerinden açıklama yapan TTB, 11 Kasım'dan itibaren 5 gün boyunca saat 21.00'de sağlık çalışanlarına destek vermek amacıyla ışıkları açıp kapatma etkinliği yapılacağı duyuruldu.