Korona virüsle mücadele kapsamında getirilen tedbirlerden 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak?

21 Mart tarihinden itibaren   65 yaş üstüne getirilen sokağa çıkma yasağında sınırlı da olsa bir esnetme gelecek.

Vefa destek gruplarıyla her ihtiyacı giderilmeye çalışılan yaşlılarımızın yaklaşık 40 gündür evlerine kapalı olmaları yakınlarını da tdirgin etmeye başladı. 

Bu konuda birçok şikayetler cimer aracılığıyla Cumhurbaşkanlığına ve yetkililere de iletildi. 
Kamuoyundan da gelen talepler doğrultusunda, 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları izin verilmesi planlanıyor. 

Sınırlı sokağa çıkma izninin nasıl olacağı ile ilgili olarak Valiliklere genelge gönderildi.

Hürriyet'ten Nurcan Babacan'ın haberine göre, bu plan, sokağa çıkmanın günde üç saat olması, maske takılması, sosyal mesafenin korunması koşuluyla hayata geçirilecek.

Karar, 21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 7.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

Valilere ramazan talimatı
Ayrıca ramazan ayı boyunca özellikle iftardan sonra şehirlerde kalabalık oluşmaması için valiliklere de talimat verildi. Her vali, kendi ilinde kalabalık olabilecek meydan, cadde gibi yerleri gerekirse araç ve yaya trafiğine kapatacak.

İftardan sonra insanların belli merkezlerde kalabalık oluşturmalarına izin verilmeyecek.

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ramazan sonrasında Türkiye’nin biraz nefes alacağını, ancak daha fazla rahatlamanın haziran ortasından sonra görüleceğini dile getirerek, temkinli değerlendirmeler yaptı.  

Ücretli maske satışı ele alındı
Maske üretimi ve dağıtımı konusu da toplantıda konuşuldu. Maskelerin vatandaşa ücretsiz verilmesine devam edilirken, firmaların bunları isteyene satabilmesi de ele alındı.

Fiyatlara belli oranda sınırlama getirip, denetim yaparak maske satışına izin verilebileceği dile getirildi. Bu konunun değerlendirilerek, kararın daha sonra açıklanacağı belirtildi.