Ajans Kamu adresimize taleplerini gönderen Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri'nin taleplerini aynen aktarıyoruz;

Alanında 2 yıl eğitim görmüş ve bu etiğimi staj ile pekiştirmiş 25 bin mezunu olan Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleriyiz. Almış olduğumuz teorik ve pratik eğitimlerden sonra, Sağlık Bakanlığında istihdam edilmek üzere KPSS sınavına girip yüksek puanlar aldık. 39 tekniker branşı arasında hastanesi olan tek bölüm olmamıza rağmen, bölümümüze sadece 23 kişilik kadro ayrıldı. 2018 KPSS puanı ile 2 yıllık süreçte istihdam edilen sağlık personeli sayısı 47.689 iken, bu sayı içerisinde istihdam edilen Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri sayısı 366’dır.

2018 puanıyla yapılan alımlara göre bölümümüzün istihdam orası ise %0.65 tir. Bölümümüze verilen düşük kadro sayısı, branş eğitimi almış olan biz gençleri çaresizliğe ve umutsuzluğa sürüklemiştir. Bu da biz diplomalıları, farklı meslek dallarında vasıfsız işçi olarak çalışmaya mecbur bırakmıştır. İstihdam edilmemiz gereken yerlerde; Diş Protez Teknikerleri, Sertifikalı personeller, İŞKUR dan alınan Sürekli işçiler, hemşireler ve hatta temizlik personelleri dahi istihdam edilirken; Bu bölüm için eğitim almış, alanında uzman kişiler işsizler ordusunda yerini alıyor. Alanında uzman olmayan kişilerin liyakat ilkesine uymayan bir şekilde istihdam edilmesi, çapraz enfeksiyon riskini arttırarak hastaların hayatını tehlikeye atmakta ve pandemiyle savaş sürecinde olan ülkemizi zor durumda bırakmaktadır.

Yönetmeliğe göre ''Her 2 diş hekimine 1 Ağız ve Diş Sağlığı teknikeri'' planlaması açıkça yer almasına rağmen, bu yönetmelik uygulanmamaktadır. Türkiye’de kamuda çalışan Diş Hekimi sayısı 15.849’dur. Yönetmeliğe göre kamuda çalışan Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri sayısı 7.924 olması gerekirken, Personel Dağılım Cetveline göre maalesef ki bu sayı 2.007 kişidir. Bölümümüze verilen kadro sayılarının arttırılmasını, somut politikaların belirlenmesini ve uygulanmasını istiyoruz. Saygılarımızla..

BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ