Sağlık-Sen Adana Şubesi tarafından düzenlenen, “Sağlık-Sen Akademi Sağlık Yöneticiliği Sertifika Töreni” düzenledi. Törende teşkilat mensuplarına hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş, dereceye girenleri tebrik etti.

Gündeme dair konuşan Durmuş, sağlık çalışanları nezdinde döner sermaye sisteminin artık kabul görmediğini söyledi. Yeni yayınlanan döner sermaye yönetmeliklerinin çözüm üretmediğinin altını çizen Durmuş, "Daha önce yapılan 3 aylık tavandan ek ödeme yaşanan adaletsizliği derinleştirmişti. Yaptığımız tüm uyarılara rağmen yanlıştan dönülmedi. Yapılacak tavandan ek ödeme sistemi de mağduriyeti artıracak. Açıkça görülüyor ki bu sistem artık işlemiyor, alın terini yok sayıyor" ifadelerini kullandı.

“Çözüm Reçetesini Yetkililerle Paylaştık”

Tüm yetkililere yeni sistemin inşası için çözüm reçetesini sunduklarını kaydeden Durmuş, devamında şunları kaydetti: "Siz belli bir ücret dağıtıyor ve bunun içerisinde adaleti sağlayamıyorsanız bizim buna itirazımız var. İnsanların vicdanlarındaki adalet duygusunu sarsarsanız başarılı olamazsınız. Biz döner sermayeyle alakalı çalışmalar yaptık. Bütün yetkililerin önlerine bu çalışmaları koyduk. Döner sermaye yönetmeliğinde hekim ve hekim dışı personelin havuzu mutlaka ayrılmalı. Bir tarafta performans üreten bir kesim var, bir tarafta performans üretmeyen ama performans üreten doktorun üretmiş olduğu performansa göre ücret alan bir sağlık çalışanı grubu var. Sağlık çalışanları kamu adına hizmet veriyor. Kamu adına hizmet verdiğimiz bir yerde hastanenin gelirine bağlı olarak bir ücret politikasının belirlenmesi doğru bir şey değil. Bunu yaptığınız sürece çalışanların içerisinde adaleti sağlayamazsınız."

Şube Başkanı Nennioğlu: Sertifika Alan Tüm Arkadaşlarımı Kutluyorum

Sertifika programıyla ilgili konuşan Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “20 hafta 80 saat süren bir akademi programının ardından bugün sertifika törenini düzenliyoruz. Buraya gelerek sağlık yöneticiliği alanında eğitim gören tüm arkadaşlarımı kutluyorum, teşekkür ediyorum” dedi.

Törene Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Sezer, Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar ve teşkilat mensupları katıldı.

Adana’da temaslarda bulunan Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan ile beraberindeki heyet, Adana Valisi Süleyman Elban, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ay ve Adana 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Nihat Taşdoğan'ı ziyaret etti. Heyet ayrıca İl Halk Sağlığı Başkanlığı, COVID-19 Çağrı Merkezi ve 112 çalışanları ile bir araya geldi.

Tören öncesi Aksaray Şube Başkanı Rıfat Kaya’yı ziyaret eden Durmuş ve Karadoğan, Ak Parti İl Başkanı. Hüseyin Altınsoy ve Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk’ü ziyaret etti.