Ajanskamu-Özel Haber

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Prof. Dr. Hilmi Ataseven'in ardından Sağlık-Sen Genel Disiplin Kurulu ve Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz'den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Paylaşımında Ataseven'e göndermede bulunan Öz, "Yaptığımız eylemler amacına çok şükür ulaşıyor, Sağlık Bakanlığı bürokratları istifa etmeye başladı" şeklinde cümleler kurdu.

Genel Müdür Ataseven istifasının ardından yaptığı paylaşımında herkese teşekkür etti. 

Öz'ün paylaşımının ardından kafalar iyice karışırken Sağlık Bakanlığı'ndaki mevcut bürokratların ise sendikanın açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladığı öğrenildi.

İşte Sağlık Sen Şube Başkanının Biz görevden aldırdık anlamındaki  o paylaşımı:

Prof. Dr. Hilmi Ataseven Kimdir?

1968 yılında Sivas’ta doğan Prof. Dr. Ataseven, ilk orta ve lise eğitiminin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Ankara’da Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesinde Gastroentoloji Yandal’da uzmanlığını alan Ataseven, mecburi hizmetini 2007-2009 yılları arasında Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaptı. Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Gastroentoloji bölümüne Yrd. Doç. Dr olarak gelen Ataseven, 2011 yılında Cumhuriyet Üniversitesinde Doçent oldu. Sağlık Bilimleri'nde temel alanı gastroenteroloji olan Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde tıptan sorumlu Rektör Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Haziran 2019'dan bu yana Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü olarak görev yapan Ataseven'in üniversitedeki öğretim üyeliği görevine geri döneceği öğrenildi. Ataseven, evli ve üç çocuk babasıdır.