Gümüşhane Devlet Hastanesi Acil Bölümünde görev yapan pratisyen doktorlar pandemi süreciyle beraber gelen normalleşme sürecinin ardından Ekim ayında girecekleri TUS sınavına çalışabilmek için kendilerine verilen yıllık izin hakkından yararlanmak için hastane yönetimine başvuruda bulundu. Hastane yönetiminden olumsuz yanıt alan doktorlar görevlerinden ayrıldıklarını açıkladılar. 

Edinilen bilgiye göre Acil bölümde görev yapan 4 pratisyen doktor izin alamadıklarını için görevlerinden istifa ederken, aynı bölümde görev yapan Doktor Seda Damla ise uzmanlığa gittiği için görevinden ayrıldı. 18 pratisyen hekimin bulunduğu Gümüşhane acil bölümünde 5 doktorun ayrılması ile sayı 13'e düşerken 3'te acil uzmanı görev yapıyor. 

Nöbetlerin daha da sıklaşacağı Gümüşhane devlet hastanesinde bilindiği üzere girişteki pandemi çadırında da pratisyen hekimler görev yapıyor. Yaz aylarının başladığı şu günlerde dışardan gelecek olan gurbetçileri de hesaba katarsak Gümüşhane acil bölümünde bu doktorların ayrılması nedeniyle sıkıntı yaşanacağı da söyleniyor. 

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, alınan tedbirler sonrasında sağlık kurumlarına yapılan başvurular nedeniyle, idari izinleri yeniden düzenlediğini açıkladı. 

Yazıya göre: Kadın memurlara, analık izni sonrasında talepleri halinde ücretsiz izin verilecek. Hamile olan kadın memurlar, bugünden itibaren on iki gün idari izinli sayılacaklar. Yıllık izin isterlerse de bu da karşılanacak. Engelli statüsünde istihdam edilenler bugünden itibaren 12 gün idari izinli sayılacak. Çalışan eşlerden her ikisi de bakanlık personeli ise ve ilköğretim ve okul öncesinde çocukları varsa yıllık izin talepleri halinde kadın çalışana öncelik verilmek şartıyla hizmeti aksatmayacak şekilde bir planlama yapılarak kurum amirleri değerlendirecek. Şua izinleri amirlerin uygun gördüğü zaman diliminde kullanılacak. Sağlık hizmet sunumunda artan bir ihtiyaç olursa söz konusu izinler sonlandırılacak, izin kullananlar il dışına çıkamayacak. 

Öte Yandan Gümüşhane'de 7 uzman doktor görevine başladı. Gümüşhane Devlet Hastanesinde Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurasıyla ataması yapılan 7 uzman doktor poliklinik hizmeti vermeye başladı. Yeni atamalarla birlikte hastanedeki uzman hekim sayısı 50'ye yükselirken, bu rakama klinisyen, biyokimya, patoloji gibi laboratuvar hekimleri de dahil. Hastaneye atanan doktorlar ve branşları şöyle: Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Fatih Zengin, Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzm. Dr. Tuğba Yemiş, Nefroloji Uzm. Dr. Erhan Akkaş, Nöroloji Uzm. Dr. Berrin İnan, Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Dr. Süleyman Kasım Taş, Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Dr. Hüseyin Olgun, Üroloji Uzm. Dr. Serdar Madendere.

Kaynak: Gümüşkoza