Hastanelerde Laborant olarak çalışan sağlık çalışanları taşeron şirketler üzerinden düşük ücretle çalıştırılmaya devam ediyorlar.

696 Sayılı KHK ile kamuda çalışan yüz binlerce işçi kadroya geçerken, taşeron firmalarda ihale usulüne göre % 70 engeline takılan sağlıkçılar düşük ücretle çalıştırılıyor. Bu anlamda pandemi sürecinde Sağlık kuruluşlarında görev laborantlar, özlük haklarından yoksun, aynı iş yerinde aynı işi yaptıkları kadrolu memurlarla ücret bakımından aralarında uçurum bulunan sağlıkçı laborantlar ekonomik sıkıntılar içerisinde. Koronavirüs nedeniyle pandemi hastanesi ilan edilen bir çok hastanede özveriyle can siperane çalışan taşeron laborantlar yaşadıkları bu mağduriyeti Ajans Kamu ile paylaşarak, sorunlarına çözüm bulunmasını istiyorlar.

WhatsApp ihbar hattımıza gelen mesajlardan bazıları;

- Bizler pandemi sürecinde hastanelerde yüksek risk altında çalışan kadro dışı kalan laborantlar olarak mağdur durumdayız. Aynı iş yerinde aynı işi yaptığımız memurlarla taşeron olarak çalışan bizler arasında dağlar kadar farklar var. Aynı laboratuarda aynı işi yaptığımız memur tüm özlük haklarından yararlanırken bizler sadece kuru bir maaş alıyoruz. %70 adı altında kadromuz engellendi ve en çok ta bizler mağdur olduk. Devletimizin yaşadığımız mağduriyeti bir an önce gidermesini talep ediyoruz. Bu feryadımızı haber olarak dile getirirseniz çok seviniriz, teşekkürler.

- Merhabalar, 9 yıldır hastanede taşeron firmaya bağlı bir laborant olarak çalışmaktayım. Fedakarca görev yaptığımız kurumlarda insan muamelesi görmüyoruz çünkü kendimizi 2. sınıf insan olarak görüyoruz. Bizimle aynı hastanede aynı görevi yapan laborant arkadaşlarımız memur oldukları için bizlerin 2 katı kadar maaş alıyorlar, oysa bizler aynı iş yerinde çalışıyoruz ve maaşlarımız asgari ücret düzeyinde. 1 milyon kişi kadroya alındı biz kadro dışı kaldık. Yaşanana bu adaletsizliğe artık tahammül edemeiyoruz. Lütfen sesimizi duyurun...

- İyi günler. Taşerondan kadroya 700 bin kişi geçti biz kadro dışı kaldık, çünkü % 70 engeli adı altında şitket personeli olarak görünen laborantlar olduğumuz için saf dışı edildik. Taşeron laborantlar olarak en çok çalışan biziz pandemi nedeniyle görev yaptığımız kurumda esnek çalışmadan yoksun olarak çalıştırılıyoruz. Yaşadığımız bunlarla da sınırlı değil, gelen hediyeler memurlara veriliyor, bize verilmiyor bizlere yapılan haksızlığı yazamya kalksak sabah olur. Sağlık Bakanlığının bizi artık görmesini istiyoruz, aynı laboratuarda aynı cihazları kullandığımız aynı tetkikleri çalıştığımız memur benden 2 kat fazla maaş alıyor, mezuniyeti benimle aynı. Kalifiye eleman diyorlarsa aynı işi yapıyoruz. O zaman bu haksızlık niye! Sizin aracılıgınızla Sağlık Bakanımıza seslenmek istiyoruz lütfen bu sıkıntılarımızı dile getirin. iyi günler hayırlı bayramlar.