Malatya İl Sağlık Müdürü Bantlı, konuyla ilgili açıklamasını yazılı olarak gerçekleştirdi. Yapılan yazılı açıklamada Malatya'da vaka sayılarının 20 Ekim tarihinden itibaren yüzde 15 - 20 oranında arttığını belirtti.

YÜZDE 15 - 20 ORANINDA ARTTI

Bentli, açıklamasında 20 Ekim tarihinden itibaren vaka sayılarının il genelinde yüzde 15 - 20 oranında arttığını belirterek, "Özellikle 20 Ekim'den itibaren vaka sayımız yüzde 15-20 oranında yükseldi. Pozitif bir hastanın ev içi temaslılarındaki pozitiflik oranı yüzde 30-35 civarında seyrediyor" dedi.

DAHA DA SIKILAŞTIRILMIŞTIR

Açıklamasının devamında, test sonucu pozitif çıkan ve bir hata ile temas eden kişilerin sonuçlarının aile hekiminin sistemine düştüğünü söyleyen İl Sağlık Müdürü, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Aile hekimi her gün bu vatandaşlarımızı arayarak, sağlık durumlarını takip ederek, olası bir olumsuzluk anında gerekli yönlendirmeleri sağlıyor. Gerçekleştirilen bu özellikli izlemlerde ilimiz Türkiye ortalamasının üzerinde bir oran sergilemektedir. Daha önce İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen okul aşıları gibi birçok hizmet aile hekimleri tarafından yerine getirilmektedir. Gebe ve bebek izlemleri, aşılamalar bu dönemde daha da sıkılaştırılmıştır"