İSveç'te Covid 19 hastalığına yakalanan ve tedavi edilmeyen Türk Vatandaşımızın kızı Leyla Sosyal medya aracılığıyla Türkiye'ye seslenmişti. Leyla'nın sesini duyan Cumhurbaşkanımız verdiği talimatla tedavi için aileyi ambulans uçakla Türkiye'ye getiriliyor. 

Bakan Koca talimatı verdi! 'Sevgili Leyla sesini duyduk İsveç'e geliyoruz'

İsveç'te koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken için Türkiye seferber oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından Gülüşken'in kızı Leyla'ya seslenerek, , "Ambulans uçağımız saat 06.00'da havalanıyor, İsveç'e geliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Harekete Geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, sosyal medyadan babası için yardım çağrısında bulunan Leyla Gülüşken'e müjdeli haberi verdi.

Söz konusu paylaşımında, İsveç'e gidecek ambulans uçağın ve sağlık ekibinin fotoğrafını da paylaşan Koca, şunları kaydetti:

Bakan Koca Az önce Yaptığı açıklamayala da Sevgili Leyla'nın babasının Türkiye getirlmek üzere olduğunu "Bir kız evlat, COVID-19 hastası babası için hiçbirimizin unutamayacağı bir şey yaptı. Ülkemiz harekete geçti. Ambulans uçağımız sabah İsveç’ten hastamızı aldı. Birazdan Ankara’da olacak. (Sevgili Leyla, biz 25 bin hastamızı iyileştirdik. İnşallah Emrullah Bey de iyileşecek.)" iadeleriyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

İşte o Paylaşım: