Kastamonu  Eğitim Araştırma  Hastanesi’nde  Uzman Dr. Fatma  Akyel ve beraberindeki klinik destek personeli ile veri giriş personeline bir hasta yakını tarafından saldırı yapıldı.

Saldırıya Öz-Sağlık -İş Sendikası Genel Başkanı Devlet SERT'ten tepki geldi. 

SERT yaptığı açıklamada: " “Cezalarda Caydırıcılık Sağlanmadığı  Sürece  Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Bitiremeyiz”

Kastamonu  Eğitim Araştırma  Hastanesi’nde  Uzman Dr. Fatma  Akyel ve beraberindeki klinik destek personeli ile veri giriş personeline bir hasta yakını tarafından uygulanan şiddete tepki  gösteren Öz  Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, sağlık  çalışanlarına yönelik şiddet uygulayan kişilerin en ağır cezalara çarptırılmadığı sürece, olayların önüne  geçilemeyeceğini söyledi:

Genel Başkan Sert konuya  ilişkin olarak yaptığı  açıklamada şunları söyledi:

“Kastamonu Eğitim Araştırma  Hastanesi’nde  bir kısmı  üyemiz  olan sağlık personelinin yaşamış  olduğu menfur saldırı kınıyoruz. Bir hasta yakını tarafından hem  doktorumuza  hem de  ona yardıma  gelen  klinik destek  personeli ve verişi  girişi personelimize yapılan saldırı karşısında alınması  gereken en sert tedbirlerin takipçisi  olacağız.

Aynı hastanede görev yapan Kastamonu  İl Başkanımız Abdurrahman Yılmaz’ın da müdahalede bulunduğu  saldırı karşısında darp edilen üyelerimiz ve  doktorumuz  gerekli tedavileri  görmüşlerdir. Öncelikle kendilerine geçmiş  olsun dileklerimizi  iletiyoruz.

Çoğunluğu hasta yakınlarından olmak üzere sağlık personeline uygulanan şiddet olayları ne yazık ki  hız kesmeden devam etmektedir.  Şifa dağıtan  ellere yönelen bu hain saldırılar karşısında verilen cezaların caydırıcı  olmaktan uzak  olduğunu görüyoruz. Bir kapıdan  giren saldırganların diğer kapıdan ceza  almadan bile  çıktığı zamanlar oluyor. Bu durum karşısında sağlık çalışanlarının can  güvenliğini korumaya dönük hangi tedbir sonuç  verebilir ki?

Özellikle pandemi döneminde canlarını ortaya koyarak görevlerini yapmaya çalışan sağlık çalışanlarına yönelik bu saldırıları Öz  Sağlık-İş Sendikası Genel Merkezi ve  Kastamonu  İl Başkanlığı  olarak şiddetle kınıyoruz.

Bu vahşet, bu  vurdumduymazlık, bu magandalık karşısında yetkililerin acil ve caydırıcı çözüm üretmeleri  gerekmektedir.  Kendilerine  şifa dağıtanlara karşı  şiddet  uygulayacak kadar  gözlerini  kan bürüyen bu vandalların devletten sağlık hizmeti almaları kısıtlanmalıdır.

Sendika  olarak  alınacak tüm tedbirlerin destekleyicisi ve takipçisi  olacağız.”