Sağlık Bakanlığı 250 işçi alımında başvuru şartları ne olacak?

Sağlık Bakanlığı , İstanbul'daki yeni açılan hastanelere işçi alımı yapacak. En az ilkokul mezunları arasından yapılacak işçi alımında ilan bekleniyor.

FAHRETTİN KOCA AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün bir açıklama yaptı ve 250 işçi alımı yapılacağını söyledi. Bakan Koca , işçi alımına dair kadro dağılımını da verdi. İşte kadro dağılımı:

108 temizlik hizmetleri personeli

113 bakım ve onarım hizmetleri personeli

29 koruma ve güvenlik hizmetleri görevlisi.

BAŞVURU GENEL KOŞULLARI

Güvenlik bakım onarım ve temizlik personeli kadrolarına yapılacak işçi alımında başvuru genel koşulları şu şekilde olacak:

- Türk vatandaşı olma,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- İŞKUR da ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen bölümlerden son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak,

- Türk Ceza Kanunun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süre ile hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuata uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

- Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular alım sürecinin her aşamasında reddedilecektir.

- Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uyulacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe eklenen geçici madde 6'ya göre '' Kamu kurum ve kuruluşlara işe yerleştirilecek kişileri; Kurum tarafından gönderilen listedeki adaylar arasında yapacağı doğrudan kura çekimi ile belirler denildiğinden noter kurasında isminin çıkması.

İKAMET ŞARTI OLACAK MI?

Daha önce yayımlanan 14 bin işçi alımında ikamet şartı vardı. Yeni ilanda da ikamet şartı olması bekleniyor. 

İŞÇİ ALIMI NE ZAMAN?

250 işçi alımı için duyuru kısa sürede yayımlanacak ve başvurular alınacak. İlan başvurularının kısa sürede önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.