Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık-Sen 6. Dönem 6. Başkanlar Kurulu Toplantısı'na çevrim içi katıldı. 

Tam 1 senedir hayatımızı esir alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla en ön cephede mücadele eden sağlık çalışanlarının, her gününün başka bir zorlukla geçtiğine işaret eden Bakan Koca, sağlık çalışanlarının hayat vermek adına kendi hayatlarını feda ettiğinin altını çizdi.

'BU DÖNEMDE PEK ÇOK PERSONELİMİZİ KAYBETTİK'

Bakan Koca, sözlerine şöyle devam etti:

"Sağlık çalışanları, polikliniklerde, acil servislerde, yoğun bakımlarda saatlerce maske, tulum, gözlük giyerek ve en insani ihtiyaçlarını geciktirerek ter akıtmaktadır. Tüm koruyucu tedbirlere rağmen pandemiden etkilenenler yine sağlık çalışanlarımız oldu. Bu dönemde çok sayıda personelimizi kaybettik. Ebediyete uğurladığımız meslektaşlarımızın acılarını yaşamayı ve iyileşerek aramıza katılan arkadaşlarımızın mücadelemize yeniden destek vermesinin tesellisiyle işlerimize hiç aksatmadan devam ettik."

'EK ÜCRETLERDE HAKKANİYETSİZLİĞİN FARKINDAYIZ'

Koca, sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin değerlendirmelerinde ise hakkaniyetsizliğin farkında olduklarını belirterek, sistemde revizyona gideceklerini söyledi:

"Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarının gönlümüzden geçen karşılığını veremediğimizi burada tekrar ifade etmek isterim. Ancak ülkemizin mevcut mali imkanları dahilinde en iyiyi vermeye gayret ediyoruz. Ayrıca personelin aldığı ek ücretlerde hakkaniyet eksikliğinin de farkındayız. Daha adaletli bir ek ödeme sisteminin getirilmesi adına köklü bir revizyon çalışması gündemimizde. Nöbet ücretlerinin düşüklüğü ve farklı yorumlanabilen mevzuat nedeniyle yapılan farklı ödemeler konusunun da farkındayız. Bu hususta yapılacak düzenlemelerde tarafların desteğine de ihtiyacımız var."  

Sağlık çalışanlarının yükünün giderek arttığını belirten Koca, personel sayısının artırılması ve yurt içinde adil dağılımın temini için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini bildirdi.

'YÜCE MECLİSİMİZDEN BEKLENTİMİZ VAR'

Koca, geçmişte çeşitli istihdam modelleriyle bu açığın kapatılmaya çalışıldığına dikkati çekerek, "Ancak istihdam yöntemlerinin farklılığı aynı yerde yan yana çalışan personeller arasında özlük hakları açısından da farklılıklara sebep olmuştur. Bu farklılıkları zaman içerisinde ortadan kaldıracak yasal düzenlemeler konusunda yüce Meclisimizden beklentilerimiz var" açıklamasında bulundu.

Sağlık çalışanlarının sorunlarının farkında olduklarını aktaran Koca, sorunların çözümü için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını vurguladı.