Sağlık-Sen Konya Şubesinin Şube Başkanlığı seçimlerinde konuşan Genel Başkan Semih Durmuş: "Döner Sermaye Yönetmeliği Değişmezse Bu Genel Başkan Gider, Yönetmeliği Değiştirecek Adam Gibi Bir Genel Başkan Gelir!" dedi.
Kongrede yaptığı konuşmasında önemli açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, 10 yıl önce alınan döner sermaye ücretlerinin geri geleceği belirterek, "Eğer sendikacılık yapıyorsak, herkesin canını acıtan herkesin kanını akıtan(!!) bir yönetmeliği değiştiremiyorsak, ama eylemle ama söylemle ama ikili ilişkilerle değiştiremiyorsak biz bu işin adamı değiliz. Semih DURMUŞ olarak ben o kürsüye çıkıp adayda olmam, buna emin olun. " dedi.

İŞTE SEMİH DURMUŞ'UN AÇIKLAMALARI Sendika olarak en büyük sorunumuz döner sermayedeki adaletsizlik. Hiç şüpheniz olmasın, Sağlık-Sen olarak geldiğimiz günden beri döner sermayenin adaletsizliğine yönelik çalışmalarımızı yaptık, kulis faaliyetlerimizi yaptık. Maliye Bakanından, Sağlık Bakanına kadar. Bu işin mutfağında çalışan arkadaşlarımıza kadar, gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık.

ÜRETEN, ÇÖZÜM ALTERNATİFİ OLUŞTURAN BİR SENDİKAYIZ

Biz hekimlerle hekim dışı havuzu ayrılsın, sağlık çalışanları mağdur olan, emeğinin karşılığını alamayan sağlık çalışanları, emeğinin karşılığını hak ettiği ölçüde, adil, adaletli bir şekilde alsın dedik. Buna yönelik yapmış olduğumuz çalışmaları, modelimizi bakanlığımıza sunduk ve takibini de yapıyoruz. Emin olun, orta vadeli bir süreç içerisinde bugün her birimizin, şikayet ettiği bu döner sermaye yönetmeliği değişecek. Daha adil, daha adaletli bir döner sermaye yönetmeliği olacak. Nasıl ki, Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olan iki öğretmen arkadaşımız birbirinden farklı ücret almıyorsa, Emniyet teşkilatındaki iki polis arkadaşımız birbirinden farklı ücret almıyorsa, sağlık hizmetlerinde çalışan sağlık çalışanı arkadaşlarımızda sırf çalışmış oldukları hastaneler birbirinden farklı olduğu için farklı ücret almayacaktır. Biz bunun mücadelesini veriyoruz, buna inandık. Ve bu konuda, gerekli düzenlemeler, hakkaniyet ölçüsünde yapılacak.
Sağlık Bakanlığımızın döner sermaye yönetmeliğine yönelik, 17 yıllık tecrübesi bundan sonra daha adil ve adaletli bir döner sermaye yapabilecek kadar yerindedir. Biz Sağlık-Sen olarak Sağlık Bakanlığına bu konuda, sahayı rahatlatacak bir model üretebilecek, önerebilecek donanımdayız ve bunu hazırladık sunduk.

10 YIL ÖNCEKİ GİBİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİ GERİ GELECEK!

Önümüzdeki süreç içerisinde hepiniz göreceksiniz, bugünkü adaleti olmayan, adil olmayan yarın ne alacağımızı bilmediğimiz bu yönetmelik değişecek. Sağlık çalışanlarımızın bundan 10 yıl önce bir polisten bir öğretmenden daha fazla alıyorken, daha az alır duruma gelmiş olması handikapı ortadan kaldırılacak ve sağlık çalışanı arkadaşlarımız hak ettikleri ücreti alacak.

Kazandığımızda Teşkilatımızın karşısına 5 -6 tane madde koyduk. Öyle yüzlerce taleple ne toplu sözleşme masasına gideriz dedik nede Bakanlığa gidelim dedik. Ne istediğini bilen bir teşkilat olarak, bir sendika olarak Bakanlığa gideceğiz dedik. Daha önceden 250 – 300 taleple toplu sözleşme masasına giden bir sendika anlayışını kenara bıraktık, 13 tane taleple masaya gittik. Ne istediğini bilen bir sendika olarak masaya gittik. Ve istediğimiz her şey, eğer bir tane maddeyi hayata geçireceksek, bu salonda olan bütün çalışanlara dokunan, temas eden kazanım olsun dedik. Yoksa teşkilatın sadece bir kesimini mutlu eden, ama yüzde 90 ını mutlu etmeyen bir kazanımın hiçbir anlamı yok. Bu kürsülerde biz kazanımlardan bahsederken, çalışanların sadece bir kesiminin yüzünün güldüğü kazanımın, kazanım olmadığı gerçeğini gördük. Evet ebetteki bir kazanımdır ama çalışanların hepsine dokunabilecek, eğer toplu sözleşme masasındaysak ve bir kazanım elde edeceksek elde edecek olduğumuz bu kazanım bütün çalışanlara dokunması gerekir dedik.

DÖNER SERMAYE YÖNETMELİĞİ DEĞİŞMEZSE BU GENEL BAŞKAN GİDER, YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİRECEK ADAM GİBİ BİR GENEL BAŞKAN GELİR!

Onun için toplu sözleşmede olmazsa olmaz dediğimiz ve tavır koyduğumuz döner sermaye yönetmeliği olmuştur. Bu yönetmelik değişmeli, bu yönetmelikle sağlık çalışanlarına asla ve kat-a mutlu edemezsiniz dedik. Ve şundan hiç şüpheniz olmasın bu yönetmelik değişecek. Ya bu yönetmelik değişir, biz adam gibi sendikacılık yaparız, ya da bu sendikanın Genel Başkanı değişir, bu yönetmeliği değiştirecek adam gibi bir Genel Başkan buraya gelir. Eğer sendikacılık yapıyorsak, herkesin canını acıtan herkesin kanını akıtan(!!) bir yönetmeliği değiştiremiyorsak, ama eylemle ama söylemle ama ikili ilişkilerle değiştiremiyorsak biz bu işin adamı değiliz.

Semih DURMUŞ olarak ben o kürsüye çıkıp adayda olmam, buna emin olun. En ufak bir şüpheniz olmasın bu konuda. Kendimi bağlayıcı sözler kuruyorum. Bu sözleri kurmak zorunda değilim. İnandığım ve hissettiğim sözleri kuruyorum. Yapacaksak adam gibi yaparız dedim, yapamayacaksam adam gibi çeker giderim dedim. Ve öylede yaparım. En ufak bir şüpheniz olmasın. Biz bu meseleleri bir aile sorunu olarak gördüğümüz için çalışıyoruz. Bir röntgen teknikeriyim dedim, eşim hemşire dedim. Çocuklarımızı hastanelerin nöbet odalarında büyüttük dedim. Biz yarın mesleğimize döndüğümüzde, ben bugün yaşadığımız sorunlarla çalışmayı arzu etmiyorum. Kendi ailemin sorunu olarak görüyorum. Ve o sorunların çözümü için ciddiyetle onun için çalışıyorum.

 

Sağlıkpersonelinet