BionTech ve Sinovac aşıları için MHRS üzerinden randevular vatandaşlar tarafından alınmaya başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı konusunda yaş gruplarında düşmeye gidildiği ve bunlara yeni meslek gruplarının da dahil olduğunu söyledi. Aşı olmak isteyen vatandaşlar da MHRS, E Nabız, ve telefon ile aşı randevusu almaya başladı.

Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Aşılama programı kapsamında sırası gelen ve kriterlere uyan vatandaşlar, e-Nabız sistemi üzerinden “Covid-19 aşı durumunu sorgula” sekmesi altından bu işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bunun yanı sıra boşluk bırakarak AŞI, T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini 2023'e kısa mesaj atarak aşı uygunluk durumları öğrenilebilir.

e-Nabız üzerinden Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) bağlanarak ya da MHRS mobil uygulamalarını kullanarak ve ALO182 hattını arayarak aşı sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilir.

Koronavirüs aşı sıranızın gelip gelmediğini e-Nabız üzerinden öğrenebilirsiniz. E-nabız sayfası üzerinde “KEŞFET” bölümünde yer alan “AŞI TAKVİMİ” içerisinde yer alan “COVİD-19 AŞISI” kısmına tıklayınız. Eğer aşı için hakkınız bulunuyorsa MHRS sistemi üzerinde randevu alabilirsiniz.

‘’Aşı hak bilgisi alınamamıştır. Lütfen belirlenen süre sonunda tekrar deneyiniz’’ hatası ile karşılaşan vatandaşlar bunun sebebini araştırmaya başladı. Vatandaşlar bu hatanın neden karşılarına çıktığına anlam veremedi. Alınan son bilgilere göre ise bu hatanın nedeni; kişinin ikinci randevusunun MHRS sisteminde görülmemesi üzerine yeniden randevu almasından kaynaklandığı belirtildi.