Milliyet'ten CİHAT ASLAN'ın haberine göre: Kuyruklarda genç popülasyon yoğunluğu dikkat çekti. Milliyet gazetesi olarak randevulara yetişemez olan hastaneleri gezdik. İlk durağımız Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Günlük 3000'den fazla vatandaşın aşı olabileceği kapasiteye sahip. Öğle saatlerinde hastanenin girişinden aşı merkezinin önüne kadar 200 metrelik kuyruklar oluştu. Hastanede aşılama sistemi şöyle ilerliyor:

5 dakikada 50 kişi

"Aşı merkezinin dışında kuyrukta bekleyen vatandaşlar, onam formlarını dolduruyor. Bu kuyrukların başında bulunan görevliler, 5 dakikada odaların boşluk durumuna göre 6 kişiyi içeri çağırıyor. Sadece 5 dakika sonra aşı olanlar taburcu edilerek bahçede bir süre dinlendiriliyor."

Hastanede çalışan sağlık personeli Ahmet, "Günlük ortalama 3000'in üzerinde aşılama yapıyoruz. Randevusuz olanları da izin verildiği için alıyoruz. 3000 randevumuz var ise en az 2950 kişi aşıya geliyor. Sekiz aşı odası çalışıyor. 6'şarlı gruplar halinde alıyoruz. 50 kişi 5 dakikada aşılanıyor" dedi.

Darısı diğer gençlere

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de aşı sırası bekleyenlerin çoğu gençlerdi. Altı aşı odasında günde 2500 civarında aşı yapılan hastanede aşı olan 43 yaşındaki Atilla Karaca, "Yaşın bizlere kadar inmesi iyi. Herkes aşı olursa bu beladan kurtulacağız" dedi. 58 yaşındaki Cemal Kamacı ise "Herkes aşı oluyor, biz de olalım ki toplu aşılanma tamamlansın" diye konuştu. Anadolu Yakası'ndaki Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ise günde 4000 kişiye aşı randevusu veriliyor. Hastanede aşı olan 44 yaşındaki bir vatandaş, "İnşallah sıra diğer gençlere de gelir" temennisinde bulundu. Üsküdar Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi de yoğundu. SGK'ya kayıtlı işçilerin de aşılanacağının duyurulmasının ardından dün sabah saatlerinde hastane aşı merkezinin önünde gençlerin oluşturduğu kuyruk, ara ara hastane girişine kadar uzandı. Kuyrukta 40 yaş altı nüfus yoğundu.

Üsküdar Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne SGK'lı olup aşı olmaya gelenler de vardı. Organizasyon şirketi sahibi 26 yaşındaki Esat Şahin Göktaş, "Tüm organizasyonlar durdu. Bir an önce artık normale dönmek istiyoruz. Aşı sırasının bizim yaşlara kadar erken gelmesini hiç beklemiyordum. Darısı herkesin başına" diye konuştu. Aynı şirkette çalışan 19 yaşındaki Enes Ahmet Göktaş da, "En son sıra bize gelecek diye bekliyordum ama aşı oldum" diyerek 'çok mutlu olduğunu' ifade etti.

CİHAT ASLAN

Milliyet