Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında aşılama sırasına her gün yeni gruplar eklenmeye devam ediyor. Kafe, lokanta ve restoran, berber, kuaförlerin yanı sıra avukatlara kadar gelen aşılama sırasında Sağlık Bakanlığı tarafından Sinovac ve Biontech aşı seçenekleri sunuluyor.

Aşı Randevusu Nasıl Alınır?
Koronavirüs aşı randevuları; nabız, MHRS, e-Devlet, ALO 182 sistemleri üzerinden alınabiliyor. Turkiye.gov.tr ya da e-Devlet mobil uygulamalarından da giriş yaparak ve arama bölümüne MHRS yazarak aşı randevusu almak oldukça basitleşiyor. Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor.

Uygulamaya kişisel bilgilerle giriş yapıldıktan sonra MHRS aşı randevusu alma ekranı üzerinden istenilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi son olarak SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

Vatandaşlar, mobil uygulama veya internetin yanı sıra MHRS ALO 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

Vatandaşlar, kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabiliyor. Belirlenen tarihte aşı randevusuna gidemeyecek olan vatandaşlar aşı randevusunu MHRS ve e-Nabız sistemi üzerinden iptal etme şansı var.

Sağlık Bakanlığı'nın Twitter hesabından aşı randevularıyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Covid-19 aşısını mesai saatleri dışında ve hafta sonu da tüm hastanelerden randevu alarak yaptırabilirsiniz. Aşı sıranızı kontrol etmek ve randevu almak için http://enabiz.gov.tr ile http://mhrs.gov.tr adreslerini ziyaret edebilir veya uygulamalarını kullanabilirsiniz." denildi.