KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarının artışa geçmesi üzerine yeni tedbirlerin getirilebileceğinin sinyalini vererek, “Gerekirse 21 gün sokağa çıkma yasağı uygularız. Hükumetle istişare içinde olarak bu karar alınabilir. Yerel vakaların durumuna göre belli düşüncelerimiz var” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) artan korona virüs vakaları nedeni ile yeniden sert tedbirler alınması gündeme geldi. KKTC Sağlık Bakanı Pilli salgına yönelik yaptığı açıklamada, 25 Aralık’tan sonra radikal kararlar almaktan çekinmeyeceklerini vurguladı. Bakan Pilli, “Bugün radikal tedbirler almazsanız yarın geç olur” ifadelerini kullanarak, “İngiltere’de bugün ne oldu? Gerekli tedbirler zamanında alınmadı, kapanma gerçekleşti. Sürecin kontrol altına alınamayacağı bir sürece girmeyiz” şeklinde konuştu.

Gerekli olması halinde en radikal tedbirleri, 25 Aralık’tan sonra almaktan çekinmeyeceklerini vurgulayan Pilli, “10 gün, 20 gün bu radikal tedbirleri alırsın, sonra rahatlarsın. Gerekirse 21 gün sokağa çıkma yasağı uygularız. Hükumetle istişare içinde olarak, bu karar alınabilir. Yerel vakaların durumuna göre belli düşüncelerimiz var” diyerek yeni tedbirlerin sinyalini verdi.

Pilli ayrıca, “Bu saatten sonra karantinasız giriş olmaz” ifadelerini kullandı.