KKTC Sağlık Bakanı Ünal Üstel, mutasyonlu korona virüs vakalarını tespit edecek testlerin büyük ihtimalle yarın adada olacağını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Ünal Üstel, korona virüs salgınına yönelik yürütülen yeni çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Ülkedeki mutasyonlu korona virüs vakalarını tespit edecek testlerin büyük ihtimalle yarın adada olacağını dile getiren Sağlık Bakanı, Lefkoşa ve diğer ilçelerdeki PCR cihaz altyapısının güçlendirileceğini söyledi. Üstel, antijen testleri konusunda da çalışmalar yapıldığını anlattı.

KKTC’de pazartesi günü yeni bir aşılama programının başlayacağını duyuran Sağlık Bakanı Üstel, dijital bir sisteme geçiş yapılacağını belirtti. Ünal Üstel, sağlık çalışanlarının örgütlü olduğu birlik ve sendikalarla görüşerek, fikirlerini aldıklarını ve konu üzerinde siyasi partilerle görüştüklerini dile getirdi. Ünal Üstel, aşılama konusunda vatandaşlardan panik olmamasını talep ederek, “Önümüzdeki hafta pazartesi ve salı günü yeni aşı programını denemeye başlayacağız. Oluşturduğumuz dijital program üzerinde herkesin sorularını sorduğu ve cevaplarını alabildiği bir dijital platform oluşturduk. Yeni aşılama programına göre, ilk olarak 65 yaş üzeri ve kronik hastaların tümünü bitirdikten sonra bir alt yaş ile kronik hastalarla devam edeceğiz. Herkese aynı oranda aşı yapacağız. Aşı konusunda bir sıkıntımız yok, kimse panik etmesin. Ne zaman aşı eksiğimiz olursa Anavatan Türkiye yanımızdadır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Türkiye’den gönderilen korona virüs aşılarını taşıyan ambulans uçak, dün sabah Ercan Havalimanı’na iniş yaptı. Türkiye tarafından KKTC’ye 20 bin doz Sinovac korona virüs aşısı daha teslim edildi.