Koronavirüsü atlatan 2 kişide ani işitme kaybı görüldü. Konuyla ilgili açıklama Doç. Dr. Adnan Ekinci'den geldi. Detaylar haberimizde

HEMEN KBB HEKİMİNE MÜRACAAT EDİLMELİ

Doç. Dr. Adnan Ekinci, yapmış olduğu açıklamasında "Çınlama ve işitmede azalma görülmesi durumunda hemen bir KBB hekimine müracaat edilerek detaylı bir kulak muayenesi yapılmalıdır" dedi.

ÇOK SIK GÖRÜLMEYE BAŞLANDI

Dr. Ekinci, son dönemlerde ani işitme kaybının çok sık görüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ani işitme kaybı çok nadir görülen ve son 3 gün içerisinde kulaklarda ani bir şekilde işitmenin kaybolmasıdır. Bu durum, genellikle geçirilmiş çeşitli viral enfeksiyonlar veya kullanılan birtakım ilaçlar nedeniyle gelişebilir. Ani işitme kaybı çok nadir görülmesine rağmen, son zamanlarda koronavirüs geçiren hastalarda görülmeye başlanması dikkatleri çekmektedir. Koronavirüs geçiren hastalarda tek taraflı veya iki taraflı kulakta ani şekilde dolgunluk, çınlama ve işitmede azalma görülmesi durumunda hemen bir KBB hekimine müracaat edilerek detaylı bir kulak muayenesi yapılmalıdır"

İŞİTME KAYBI KALICI OLABİLİR

Uzman isim, açıklamasının devamında ani işitme kaybının nadiren de olsa kalıcı olabileceğini ifade ederek, "Bu hastalarda işitme kaybının tedavi ile birlikte düzelmesi yaklaşık 1 ayı bulmakta. O nedenle tedaviye ısrar etmek gerekiyor. 1 aylık steroid tedavisine rağmen düzelmeyen durumlarda alternatif tedavi yöntemleri denenebilir. Fakat ortalama 1 ay içerisinde genelde işitmesi tamamen normale dönüyor. Hatalarda tüm tedavi yöntemlerine rağmen hastalarda çok nadiren kesinlikle düzelmeyen hastalarımız oluyor. Tabi koronavirüs yeni bir hastalık olduğu için bunun uzun dönem etkileri şuan araştırılmadı. Fakat ani işitme kayıplarında çok nadiren de olsa kalıcı işitme kaybı yaşayan hastalarımız mevcut "dedi.