Yoğun katılımın olduğu istişare toplantılarında, Genel Sekreter Haydar Urfalı; yetki süreci, Türk Eğitim-Sen’in yeni dönemdeki planları ve güncel konular hakkında konuşmalar yaptı.
Toplantılarda Antalya 1 No’lu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, Burdur Şube Başkanı Orhan Akın ve şubelerin yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Bir konuşma yapan Genel Sekreter Haydar Urfalı, 2022 yılında Türkiye genelinde Türk Eğitim-Sen’in üye sayısının arttığına dikkat çekerek, verimli bir dönem olduğunu belirtti. Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olduğu dönemde refah payı uygulaması gibi kazanımları elde ettiklerini hatırlatan Urfalı, ancak yetkili konfederasyonun beceriksizce gerçekleştirdiği toplu görüşmeler neticesinde bu kazanımların da kaybedildiğini ifade etti.
Antalya Şubesinin 15 Mayıs 2022 tarihi itibari ile üye sayısının 8 bin 442’ye yükseldiğini kaydeden Urfalı, “Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Türkiye genelinde son bir yılda yaklaşık 65 bin yeni üye kaydı yapıldı. Bu 30 yıllık tarihimizde bir yılda gördüğümüz en fazla üye artışıdır” diye konuştu.
Hedeflerinin tüm illerde yetkili sendika hüviyetine kavuşmak olduğunu söyleyen Urfalı, konfederasyon olarak üye artışının yaklaşık 95 bin olduğunu söyleyerek, Türkiye Kamu-Sen’in 500 bini aşan üye sayısına ulaştığını bildirdi.
2023 yılı 7. Dönem Toplu Sözleşmenin kamu çalışanları için tarihi bir dönemeç olduğunu kaydeden Urfalı, kamu çalışanlarının daha fazla kayba uğramaması için Türkiye Kamu-Sen’in tüm hizmet kollarında yetkili sendika olması gerektiğine vurgu yaptı.
Öğretmen atamalarının önemine dikkat çeken Urfalı, “İstediğiniz kadar son teknolojiyle donatılmış binalar yapın, eğer sınıfta öğretmen yoksa bunların hiçbirinin kıymeti yoktur. Eğitimin en önemli vazgeçilmez unsuru öğretmendir. Yani eğitimi işler haline getiren öğretmenlerdir. Buna rağmen eğitimin en ciddi sorunlarının başında öğretmen açığı gelmektedir. Bu noktada Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz; hem öğretmen açığının giderilmesi hem de ataması yapılmayan öğretmenlerin beklentilerinin karşılık bulması için 2022 yılında en az ücretli olarak görev yapan öğretmen kadar atama yapılmasıdır.” diye konuştu.
Sözleşmeli öğretmenlere kadro konusunda da ısrarlarının sürdüğünü belirten Genel Sekreter Urfalı, öğretmenlerin sadece kadrolu olarak istihdam edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Kariyer basamaklarının hizmet yılı esasına göre düzenlenmesini talep eden Urfalı, “10 yılını dolduran her öğretmenimiz ‘uzman’, 20 yılını dolduran her öğretmenimizde ‘başöğretmen’ unvanı almalıdır” şeklinde konuştu.
3600 ek gösterge konusunda da açıklamalarda bulunan Urfalı, gerek TBMM ve komisyon aşamasında, gerekse genel kurul sürecinde her türlü gayreti ortaya koyacaklarını söyledi. Urfalı, “Türkiye Kamu-Sen olarak sürecin başından beri konunun bütüncül bir yaklaşımla ele alınarak, kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğini söylemiştik. Nihayetinde ek gösterge konusu muhataplarımız tarafından karşılık buldu. Birkaç gün içinde kanun teklifi TBMM gündemine taşınacak. Türkiye Kamu-Sen olarak konunun takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.