Eğitim Bir Sen'de dün yapılan kongre sonrası 3 dönem şartının kaldırılmasının ardından Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN tüm teşkilata bir mesaj yollayarak açıklama yaptı.

İşte o Ali YALÇIN'ın o açıklaması;

Değerli Başkanlarım,

Eğitim-Bir-Sen’imizin Tüzük Tadil Kongresi tamamlanmıştır. Delegenin talebiyle toplanan ‘Genel Kurul’da büyük bir olgunlukla karşılıklı görüşler beyan edilmiş, teşkilatımızın şanına uygun,demokratik ve katılımcı bir şekilde kongre icra edilerek tamamlanmıştır.

Tüzükte yapılan bazı değişiklikler yanında “ilçe seçimleri şube seçimlerinden” sonraya alınmış ve tüzükte seçilmeye sınır getiren 3 dönem dönem kuralı yeterli müzakere yapılarak delege iradesiyle kaldırılmıştır.

Herkesin görüşü,eleştirisi, kabulü ve ya reddi bu teşkilatın sağlıklı karar alabilmesi içindir. Genel Kurulumuz en yetkili karar mekanizmamızdır. Gerekli müzakereler yapıldıktan, kararlar alındıktan ve tüzük onaylandıktan sonra hepimizin görevi gereğini yapmak,Genel Kurul iradesini savunmak, teşkilatımız birlik,beraberliğini göstermektir.

Teşkilatımız,üyemiz,ülkemiz ve yerküremiz için alınan kararların hayırlar getirmesini diliyor, Genel Kurulumuzun asli öznesi delegelerimiz başta olmak üzere emek veren tüm çalışma arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Ali YALÇIN
Genel Başkan