Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra memur sen başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından önemli paylaşımlarda bulundu.

Genel Başkan Ali Yalçın'ın twitter adresinden yapmış olduğu paylaşımlar ;

1- Nisan ayında %1.68, ilk dört ayda %5.45 'lik enflasyon oranları; “ENFLASYON, maaş ve gelirleri ERİTMEYE ve YE(N)MEYE devam ediyor.” manşetini atmayı, seyyanen zam teklifimizi hatırlatmayı, seyyanen zam tutarını/oranını ise artırmayı gerektiriyor.

2- “Yükselen Enflasyon-Yerinde Sayan Maaş”; ekonomik açıdan çelişki, emeğin hakkını teslim noktasında apaçık adaletsizliktir. Nisan enflasyonu üzerinden düz hesapla, kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine dair yaklaşık %2,45’lik enflasyon farkı/enflasyon kaybı oluşmuştur.

3-Kamu İşvereni ve Hakeminin yazıp hüküm altına aldıkları 5. Dönem Toplu Sözleşme’yle; 2021 yılı  için kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine %3+%3 artış yapmakla yetinmişlerdi. 

Teklife tepki koymuş, metne imza atmamış, şerhimizle gerekçelerimizi duyurmuştuk.

4-Memur-Sen olarak yaptığımız uyarıların gerekliliği,gerçekliği, İşveren ve Hakemin tek başına yaptığı artışın yetersizliği; 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da ortaya çıkıyor. Yılın dördüncü ayında enflasyon, maaş ve ücretlere yapılan yılık %6’lık artış oranına ulaştı.

5- İşveren ve Hakemin 2019 Ağustos’unda esas aldığı enflasyon hedefi ve tahmin, artık seyyanen zam ile tazmin gerekçesidir. Enflasyon karşısında yenilmeye, ezilmeye son vermek, seyyanen zam teklifimizi, oranı güncelleyerek gerçekleştirmek verilmiş sözlerin/adaletin gereğidir.