81 gün önce söz verilip çaresizce bekletilmeye bırakılan atanmayı bekleyen öğretmenler ,Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Sayın Ali Yalçın'a seslendi.

İşte o çağrı;

22 Mayıs 2022
81 il, 7 Bölge, Türkiye

2021 yılı ağustos ayında her yıl düzenli yapılan KPSS sınavına girdik ve her sene ataması yapılan netlerin üstünde net yaparak başarılı olduk. Biz başarılı olduk fakat ortada sadece göstermiş olduğumuz başarı ile kalakaldık. Her sene Şubat ayında gelen ve Eylül ayında göreve başlanılan atama duyurusu bu sene Şubat ayında gelmedi.

Biz 2021 Kpss girmiş öğretmenler olarak ulaşabildiğimiz her kanaldan sayın bakanımıza ulaşmaya sesimizi duyurmaya çalıştık. Bu çabanın neticeleri ile birlikte 3 Mart 2022 tarihi itibariyle 5 defa bize atama sözü verildi. Fakat bu söz hâlâ yerine getirilmedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın başdanışmanı Mehmet Uçum, "Cumhurbaşkanımızın bakanından söz çıktıysa, Hükümetin sözünden dönüş olmaz" dedi. Sözler tutulmalı. Sayın Ak parti genel başkan vekili Numan Kurtulmuş "Medyada yer alıyorsa Cumhurbaşkanımızın masasındadır.

Maximum'u almaya çalışacağız" söyleminde bulundu. Fakat bizler hala belirsizlik içerisinde çırpınıp duruyoruz. Yetkili kişilere ulaşamıyoruz. Ulaşsak dahi ortada söz var denilip geçiştiriliyoruz. Öğretmenler, mesleği gereği saygı duyulması gereken kişiler olması gerekirken bizlere acınası gözlerle bakıyorlar, dışlıyorlar ve aşağılıyorlar. Gördüğümüz muamele ve aşağılanma yetmiyormuş gibi üstüne bakanımız bir açıklama yapmaktan bile imtina ediyor. Bizler belirsizlikten gerçekten çok yorulduk ve yıprandık.
Değerli Ali Bey, bizler sizlerden artık ciddi manada somut bir destek bekliyoruz.

Sendikanız bizlere 27 Mart 2022 tarihinde yapmış olduğumuz basın açıklamasında çok büyük destek verdi ve bunun için sizlere sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Fakat artık bizler ne yapacağımızı şaşırmış halde beklemedeyiz. Elimiz kolumuz bağlı. Siz değerli yetkililerden biz bekletilen öğretmenlere yardım talep ediyoruz.


Umuyoruz ki en fazla üyesi olan ve eğitim içerisinde söz sahibi konumda bulunun büyük sendika bizlere yüz çevirmeyecektir. Öğretmenlerin artık yalnız kalmamasını ve kendisini çaresiz hissetmemesini umuyoruz.
Bizlere desteğinizi ve bu yolda yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi düşünerek size ulaşmasını istediğimiz bu açık mektubu saygılarımızla arz ediyoruz.