Memur-Sen İstanbul İl temsilcisi Talat Yavuz'un  İlksan seçimlerini Ayasofya'nın açılışı ve İstanbul'un sözleşmesinin iptali ile bir tutmasına Türk Eğitim Sen'den tepki geldi. 

Memur-Sen İstanbul İl temsilcisi Talat Yavuz İlksan seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada ''Ayasofya’yı ibadete açtık, İstanbul Sözleşmesini çöpe attık derken bizim için artık sıra İLKSAN’A geldi. Güzel haberler devam edecek ve İLKSAN düğümü de 3 Nisan’da çözülecek inşallah.'' demişti.

İlk tepkiyi Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada " Siz ne yiyip ne içiyorsunuz Kafaya Bak!" diyerek ti'ye almıştı. 

Talat YAVUZ daha önec de yıllarca eleştirdiği İLKSAN ve Türk Eğitim Seni , Memur Sen İl temsilcisi olduktan sonra sonra ise yanına aldığı bazı Eğitim Bir Sen Şube bşkanalarıyla birlikte İstanbul'da İLKSAN'ın yaptığı açılışlara gitmiş oralarda İlksan Genel Başkanı Tuncer YILMAZ ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN ile birlikte kurdela keserken çektirdiği boy boy fotoğrafları ile gündeme gelmişti. Bu tutarsız davranışlar kamuoyunun gündemine geldiğinde ve üyeler tepki göstermeye başladıklarında ise "Kurumsal Nezaket diyerek " olayı kapatmaya çalışmıştı. İşte O Haberimiz TIKLAYINIZ

Türk Eğitim Sen'den Talat YAVUZ'a bir tepki de Adana şubelerinden geldi. Türk Eğitim-Sen Adana şubeleri  Talat Yavuz'un bu açıklamasına ''Ayasofya'nın maneviyatıyla İLKSAN seçimlerini yan yana getirmek bir BİZANS OYUNUDUR''diyerek tepki gösterdi.