Sosyal Medya Hesabından açıklama yapan Eğitim Bir Sen istanbul 1 Nolu şube başkanı KÖSE şunları söyledi: 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir gazetecinin uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavının kaldırılması talebine cevaben “Sınav olmasın dedik, sendikalar ayağa kalktı.” İfadesi sendikaları töhmet altına bırakmıştır. Yıllardır toplu sözleşmelerde öğretmenlerin özlük ve özgürlük mücadelesinin sesi olma adına sunduğumuz tekliflerimiz ve taleplerimiz ortadadır. Milli Eğitim Bakanı kimin böyle bir talepte bulunduğunu açıklamalıdır.

Yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlerin yılına bakılmaksızın uzman ve başöğretmen yapılmasını; ayrıca hizmet yılı esas alınarak sekiz yıl öğretmenlik yapan öğretmene uzmanlık, on iki yıl öğretmenlik yapan öğretmene başöğretmenlik verilmesini istiyoruz.

Eğitim-Bir-Sen olarak biz ne dediğimizi de ne istediğimizi de biliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri rahatlatmak, yeni bir eğitim-öğretim dönemine stressiz girmelerini sağlamak istiyorsa, Meslek Kanunu ile ilgili sahanın taleplerini görmeli, tüm beklentileri karşılayacak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmek için adım atmalıdır.

Öğretmenlere yüzlerce sayfa doküman verip sınav kolay olacak, diyerek ihtihzalı söylemde bulunan; salgın ve uzaktan eğitim döneminde tüm öğretmenlere iki başarı belgesi birden veren bakandan, sınavın öğretmenlerin önünden acilen kaldırılmasını talep ediyoruz.