ACAR Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kamu çalışanlarını ilgilendiren konulardan bir tanesi de geçmişte yapılan promosyon anlaşmaları ile şimdiki yapılan promosyon anlaşmaları arasındaki uçurum. Haklı olarak çalışanlarımız ve bizler iyileştirme ve yenileme istiyor ve bekliyoruz.

Ortada doğruyla karışık yalanlar, yanlışla karışık doğrular konuşulup duruyor. Doğru bilgilendirme yerine yanlış bilgilerle insanların duyguları ile oynanıyor.

Bazı illerimizde yeni yapılan daha doğrusu revize edilen promosyon anlaşmasının içeriğinin ne olduğu sorgulanmadan çeşitli suçlamalar, eleştiriler yapılıyor. Şunu açıkça ifade edelim:

Yetkili veya yetkisiz hiçbir sendikanın promosyon ihalesini iptal etme yetkisi yoktur.(Türkiye genelinde yetkili olduğunuz hangi İl ve ilçede promosyon anlaşmasını sendikanız iptal ettirmiştir?)

Hiçbir sendikanın promosyon ihalesi yapma veya yapmama yetkisi yoktur.

Promosyon ihalesine kurumlar çıkar, şartnameyi kurumlar hazırlar ve onaylarlar. Yetkili olan sendika imzalasa da imzalamasa da kurum ve ihale komisyonu imzalamadıkça yapılan ihale geçerli olmaz.

Sendika teknik destek olarak orada bulunur; eğer yetkili sendika ise uygun görürse imzalar, uygun görmez ise imzalamaz. İmzalamaması ihalenin iptalini gerektirmez.

Bazılarının biz şu ilçede şu kadar liraya anlaştık, banka ile görüşmelerimiz devam ediyor. Geçen hafta bu parayı vermişlerdi şimdi şu kadar lira veriyorlar gibi çalışanların aklıyla alay eden söylemleri gerçeği yansıtmıyor. Alanda biz şöyle yapacağız böyle yapacağız diyenlere itibar etmeyelim.

#Bursa'da durum nedir peki.

Yetkili sendika olarak bizimde üyesi olduğumuz İhale Komisyonu tarafından, 2021 başlarında yapılan ihalelerin yeni oluşan ekonomik gelişmeler ışığında yenilenmesi veya feshedilmesi talepli yazılı başvurularımız, 2022 Ocak ayından itibaren ilgili idarelere müteaddid defalar yapılmış, bankalarla görüşme trafikleri yürütülmüştür.

Akabinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ihaleyi alan Bankayla trafik yürütülmüş, revizyon ve fesih şartları sorulmuş; gelen teklifin müzakeresinin mümkün olmadığını ifade etmemiz üzerine teklif bir miktar daha yükseltilmiştir. Bunun üzerine Yetkili Sendika olmamız hasebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüklerimize yaptığımız çağrı karşılık bulmuş Kurum İdaremiz Komisyonu toplantıya çağırmıştır.

Yetkili sendika olarak diğer sendika temsilcileri de gözlemci sıfatıyla toplantıya katılmalılar görüşümüz üzerine idaremiz İl Müdürümüz Başkanlığında Sendika Temsilcileri İlçe Müdürlerinin katılımıyla 19 Eylül 2022 Pazartesi günü İl Milli Eğitimim Müdürlüğünde toplantı yapmıştır. Toplantı sonucunda bankaya teklifini müzakere edilebilir bir rakama çıkarması yazılı olarak bildirilmiştir. Şayet bu hususta bir olumlu gelişme olmazsa tekrar toplanılıp gelinen sürecin bir kez daha değerlendirileceği, gerekirse fesih ve/veya yeniden ihale süreci başlatılması konusunda mutabakata varılmıştır.

Bu süreçte maaşları ödemekte olan bankadan revizyon için beklenilen yükseltme gelmediği için ihaleye çıkılması kararlaştırılmıştır.

Bu minvalde;

1.İhale: Maaş promosyonları yenilenmesi süreciyle ilgili olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli(1098 çalışan) için, 19 Ekim 2022 Çarşamba günü itibariyle yeni bir ihale yapılmıştır. İhalede en yüksek(12 300TL) teklifi veren bankanın teklifi komisyonumuzca yetersiz bulunmuş ve kabul edilmemiştir. (Diğer sendikalar da gözlemci olarak ihaleye katılmışlardır.)

2. İhale: Maaş promosyonları yenilenmesi süreciyle ilgili olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Osmangazi ilçesi eğitim çalışanları (11 bin 290 çalışan) için, 16 Kasım 2022 Çarşamba günü itibariyle yeni bir ihale yapılmıştır. Promosyon İhalesinde, iki banka artırıma katılmış, İş Bankası 7.500 TL en yüksek teklifi vermiş, diğeri de arttırmamıştır. Bu haliyle teklif dikkate dahi alınmayacak bir teklif olduğundan komisyonumuzca yetersiz bulunmuş ve kabul edilmemiştir. (Diğer sendikalar da gözlemci olarak ihaleye katılmışlardır diğerinde olduğu gibi.)

Bu iki süreç sonunda 2022 yılı içerisinde iyi bir artırımın olmayacağı anlaşılmış, 2023 artışlarıyla beraber daha iyi sonuç alınacağı düşüncesiyle Ocak ayı içerinde ihaleye çıkılmasının doğru olacağı kanaatine varılmıştır. İhale komisyon üyesi yetkili sendika olarak sureci tüm Bursa’mızda yakından takip ediyor, çalışanlarımız lehine hakkımızı almak icin mücadelemize #devam ediyoruz. Süreci takip ediyoruz

İstanbul Mitingi Sonrası Ali Yalçın'dan 2024 Öğretmen Atamaları Açıklaması İstanbul Mitingi Sonrası Ali Yalçın'dan 2024 Öğretmen Atamaları Açıklaması

Bizler çalışanlarımızın memnun olmayacağı, olamayacağı bir promosyon anlaşması bizim için de kabul görecek bir anlaşma olmayacaktır.

Bütün ilimizi ve ilçelerimizi ilgilendiren bu konu ile ilgili çalışanlar için hayal tacirliği yapmadan, gerçekler üzerinden güzel bir promosyon anlaşması yapılmasının çarelerini arıyoruz.

Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.

Son olarak da hükümetten/yetkililerden bu konuya bir an önce el atmasını ve çalışanların mağduriyetinin ortadan kaldırılacağı, konunun kalıcı olarak çözüme kavuşacağı bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz.

Vesselam...