METİN Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

VavEyLa;

Gelecek hafta Kitaparası yayınlarından çıkacak.

‘Vaveyla’ anlam olarak çığlık demek. Kitabımıza ilk olarak ‘haykırışlarım’ ismini vermek istedik. Dostlarla değerlendirirken ‘çığlık’ üzerinde mutabık kaldık. Esasında 10 yıllardır hakikatı haykırmakta idik. Haykırışlarımızı da basın açıklamaları ile, Tv programları ile duyurmakta idik. Halen de haykırışlarımız devam ediyor. Rabbim güç verdiği sürece devam edecek.

Eserimizin adını Haykırış’tan Çığlık’a, Çığlık’tan da VavEyLa’ya dönüştürürken gördük ki, farkettik ki, hissettik ki aslında Bizi izleyenlerin de anlamlandıramadığı ‘Bunlar kim oluyor, Neye güveniyorlar?’ dedirten bir güç var.

Evet o güç;

Elest Bezm’inde ‘Ben, sizin Rab’biniz değil miyim!’ hitabına verdiğimiz sözde saklı.

Ahdimiz, eserimizin ilk harfi olan ‘Vav’ ile kemal buluyor, vucut buluyor, kasem oluyor.

Vav ile kulluk bilincini hal eylerken, vahid olan Allah’a olan imanımızı da ‘Ey’ çağrısı ile ilan ediyoruz.

Ve ‘La’ çığlığında    O’ndan başka ‘Rab’ terbiye edici kabul etmediğimizi de haykırıyoruz. ‘VavEyLa’ işte böylesi bir halin 10 yıllardaki izdüşümüdür.

Hem şahsım olarak hem de temsil ettiğim Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversite Şubesi olarak bu hali hal edinmeye çalışıyoruz. Bu halden uzaklaştığımız anda da Rabbim emanetini alsın. Bu zilleti Bize yaşatmasın.

Gelecek hafta çıkacak VavEyLa’mızın sunuş yazısı ile sizleri başbaşa bırakıyorum. 

Vicdan;

İnsanı yaratılış hikmetine uygun davranmaya mecbur bırakan, bu hikmete uygun davranmadığında ise rahatsız eden içkin bir güçtür.

İnsanı, ya fıtrata/masumiyete/fabrika ayarlarına geri döndürür ya da insan vicdanının sesine kulak vermez olur. Vicdanını susturmayı başaran ise insanlıktan müstafi olur.

Bu, makamlar ve kurumlar için de böyledir. Bir makam, bir kurum varoluş hikmetine uygun davranmadığında onu rahatsız eden, varoluş hikmetini hatırlatan bu sese ihtiyacı vardır.

Temsilini gerçekleştirdiğim Eğitimciler Birliği Sendikası işte böylesi bir güçtür, maşeri vicdanın sesidir.

Vicdanını devreden çıkaran insan, nasıl insanlıktan müstafi olursa, bir canavara dönüşürse,  kamusal vicdan mesabesinde olan sendikalar da etkisizleştiğinde kurumlar, makamlar zulüm mekanizmasına dönüşür.

İnsan kalmak nasıl ki vicdanının sesine daha çok kulak verilmesini gerektiriyorsa,

Kurumlar ve makamlar da maşeri vicdanın sesini daha çok dinlemesi adalet ve huzurun tesisi için mecburiyettir.

Elinizdeki bu eser, on yılı aşkın bir süredir Konya medyası ile kamu haber sitelerinde yayınladığımız samimi VavEyLa’larımızdır, çığlığımızdır.

Mustefid olunması duası ile

‘Adalet tesis edilmeden huzur mümkün değildir’ diyor ve vicdanımızın VavEyLa’larını takdirlerinize sunuyorum.

Vicdanınızın VavEyLa’larına kulak verin…