Şehit Öğretmen Şenay Aybüke YALÇIN'In isminin bir okula vermesinden rahatsız olan ADD'li bazı isimlerin paylaşımları ortaya çıkınca Özür dilemesi gereken ADD'lileri Kınaması gereken Eğitim İş'liler adeta savunmaya geçti. 

Yenişafak gazetesinin 2 gün önce gündeme getirdiği ve kamuoyunda bğyük tepkiye yol açan Şehit Öğretmen Aybüke YALÇIN'ın ismniin mezun olduğu okula verilmesine karşı çıkan Atattürkçi Düşünce Derneği Edremit Kurucusu Hasan İLERİ ADD Avukatı aracılıpıyla dava açmıştı. 

Şehit Aybüke Yalçın'ın ismini 'bedavadan nam sahibi olunmaz' diyerek mezun olduğu okuldan sildirmek istiyorlar: Başvuruyu Atatürkçü Düşünce Derneği Edremit Kurucusu Hasan İleri yaptı.

Batman'da 4 yıl önce PKK'nın hain saldırısı sonucu şehit düşen Şehit Aybüke Yalçın'ın ismi mezun olduğu Edremit Körfez Anadolu Lisesi'ne verilmişti. Lisenin eski mezunlarının bir araya geldiği Edremit Lisesi Mezunlar Derneği, Şehit Yalçın'ın isminin silinmesi için girişimde bulundu. Başvuru dernek başkanı aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği Edremit kurucusu Hasan İleri tarafından yapıldı. Eski mezunlardan Sinan Tortum konu ile ilgili konuşarak derneğin avukatı Ali Murteza Helvacıoğlu'nun davayı şu sözlerle savunduğunu iddia etti: “Bu okul kendi topladığı para ile imece usulü yapılan bir okuldur. Devletin değil. Halkın önde gelen isimlerinin ön ayak olması ile yapılmıştır. Bedavadan nam sahibi olunmaz” diyerek kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Konuya ilşkin Eğitim Bir Sen, Memur Sen ve Edremitteki birçok STK'dan tepki gelmiş, Siyasiler de bu konunun takipçisi olacaklarını ifade etmişleridi. 

Türk Eğitim Sen genel Başkanı Talip GEYLAN'da yaptığı açıklamayla sert tepki göstermişti.

Atatatürkçü Derneği Şubesinini kurucusunun ve bazı ADD'lilerin karıştığı skandal olayla ilgili Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Özbek ise “Ben görevime 4 Mayıs 2020 tarihinde atandım. Terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın'ın o okuldan mezun olduğunu öğrendim. 2 kişi geldi ve kendilerinin, şehidimizin annesi babası olduğunu söylediler. Duygusal bir atmosfer oluştu ve kızlarının bu okuldan mezun olduğunu belirterek, ‘İsmini bu okula verirseniz, bizi şereflendirirsiniz, çok seviniriz’ dediler. Bakanlıktan gelen yazı ile 11 Şubat 2021 tarihinde isim değişikliği yapıldı. Şerefle oraya o tabelayı taktık. Bundan da gayet memnunum. Kimseye şahsen rencide edecek, herhangi bir arkadaşımızı üzecek bir davranışta bulunduğumuzu zannetmiyorum. Beni burada üzen olay, 2010 yılında Körfez Anadolu Lisesi adı verildiğinde karşı çıkılmaması. Mahkemeye verdiklerini duydum, tabi bu bizim konumuz değil. Biz kamu görevliyiz. Bizler devletin tayin etmiş olduğu buradaki bürokratlarız bizler kanun uygulayıcıyız” diye konuşmuştu.

Çığ gibi büyüyen tepkiler üzerine ADD Kurucu Başkanı ve Edremit Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Hasan İLERİ, Okulun İsminin ilk değiştiği 2010 yılında Körfez Anadolu Lisesi olduğunda  ses çıkarmayıp, Şehit Öğrtmen Şenay Aybüke YALÇIN'ın ismi verildiğinde ortalığı ayapa kaldıran ve bunu Atatğrkçülük kılıfı ile kamufle etmeye çalışan ADD'nin Kurucu Başkanı HASAN İLERİ, İlçe Milli Eğitim Müdürününü ortaya çıkardığı gerçeklere ise sessisz kaldı. 

ADD Başkanı ve Mezunlar Derneği  Başkanı konuyu İdare mahkemesine taşdıklarını oradan çıkacak kararı bklediklerini söyledi. Olayın farklı yere çekildiğini iddia etti.

Eğitim İş ise Okula Şehit Öğretmen Aybüke YALÇIN'ın verilmesini mahkemeye taşıyan ADD'lilere tepki göstereceğine adeta sahip çıktı. Öğretmen Sendikası olduğunu ve Milliyetçi, Atataürkçülüğü hiç kimseye bırakmayan Eğitim İş Sendikasının Edremit Temsilcisi Zeki TİRYAKİ yaptığı açıklamada Skandalı eleştirmek yerine, Bu skandala sahip çıktı ve basına ders vermeye çalıştı : "Edremit'teki okul adıyla ilgili haberiniz eksik ve yanlış bilgiler içerdiğinden gazetecilik ilkelerine ters.Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adının kaldırılması talebinin ADD ile ilgisi yok.Bu konuyla ilgili ADD açıklama yaptı.Edremit Lisesi Mezunları içinde ADD Edremit kurucusu olup,şu an üye olmayan biri üzerinden bunu suistimal etmeniz şehit öğretmene hakarettir." dedi.