Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez delegelerinden 5te birinin eski şube başkanlarının 3 dönem şartının kaldırılması için başlattıkları imza toplam çalışmasının ardından Eğitim Bir Sen genel Merkezi Tüzük Tadil Kongresi ilanına çıkmıştı.

Eğitim-Bir-Sen genel kurul delegelerinin 1/5’inden fazlasının Sendika Tüzüğü’nde değişiklik önerisi içeren talepleri ve sair tüzük değişikliği önerileri ile seçim iş ve işlemlerini düzenleyen usul ve esasların genel kurulca karara bağlanması amacıyla, Genel Kurul (Tüzük Tadil Kongresi) ilanına çıkıldı. 11.06.2022 tarihinde Tüzük Tadilat Kongresi gerçekleştirilmesine, bu amaçla Sendika Genel Kuruluna (delegelere) çağrıda bulunulmasına karar verildiği duyurulmuştu.

Bu çalışmaların başlamsının ardından Eğitim Bir Sen camiası içinde 3 dönem şartının kalkmasını isteyenler ve istemeyenler şeklinde şubeler ikiye bölünmüş , tepkiler üst üste gelmişti. 

Kongrede sendika başkanlığını üç dönemle sınırlayan tüzük maddesi değiştirildi.

Bugün yapılan Tüzük Tadilat Kongresinde 264 geçerli oy kullanıldı.

3 Dönem Şartı Kalksın diyenler: 136 Delege

3 Dönem Şartı Kalkmasın diyenler: 128 Delege

Uzun süredir, sendikada görev süresi bu dönem sona erecek olan 23 civarında şube başkanının, “3 dönemden fazla aday olamama” kuralını içeren Eğitim-Bir-Sen Tüzüğünün “Yöneticilerin Görev Süresi” başlıklı 33. Maddesinin değiştirilmesi için imza topladığı konuşuluyordu. Değiştirilmesi beklenen Eğitim-Bir-Sen Tüzüğünün “Yöneticilerin Görev Süresi” başlıklı 33. Maddesiyle, bu 23 şube başkanının yeniden şube başkanlığına aday olabilmesinin önü açılmış oldu. 

Eğitim Bir Sende tüzük değişkliğinin ardından İlçe ve Şube Seçimleri 2022 Ekim-Kasım aylarında yapılacak. 

Geçtiğimiz yıl bu değişkliğin yapılacağı yönünde ilk haberi yaptığımızda Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan ÇAKIRCI tüm teşkilatlara mesaj atarak "Mühendislik haberlere itibar etmeyin" demiş ve haberimizi yalanlamaya çalışmış; ancak "tüzüğü değiştirmeyeceğiz" de dememişti.

Ramazan ÇAKIRCI bugün yapılan kongreyle de gerçekle yüzleşmiş oldu. 

Buradan kendisine de seslenelim: 

-Sayın ÇAKIRCI !

-Demekki neymiş : Ajanskamu.net'in haberi "mühendislik haber değil, bizzat gerçeklerin 1 yıl öncesinden ortaya konması haberiymiş."

-Şimdi kim yalan söylemiş oldu bunun hesabını siz yapın!

-Umarız bu sefer özür dilersiniz...

Kamuoyuna saygılarımızla...

Ajanskamu-Özel Haber