Bilindiği üzere sözleşmeliye kadro taslağı Ak Parti grubuna sunuldu. Buna göre hali hazırda görev yapan öğretmenlerimize kadro hakkı tanınıyor. Sözleşmeli istihdamında aile birliği hakkına sahip olamayan öğretmenlerimiz de bu taslakla birlikte bu haktan faydalanabilecek.

Lakin Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı Ocak ayında yapılacak mazeret tayini başvuruları süresi dün sona erdi. Buna minvalde yeni kadroya geçecek öğretmenlerimiz Ocak ayı içerisindeki duyuruya yetişemiyor. Lakin yasal prosedür gereği ek duyuruya çıkılması ya da var olan duyurunun uzatılabilmesi gündeme alınabilir.

Konu hakkında Eğitim Bir Sen Van Şube Başkan Yardımcısı Harun Yeşilova:

Hem boş olan hem de boşalan kadroya atama yapılmalı! Hem boş olan hem de boşalan kadroya atama yapılmalı!

'' Eğitim Bir Sen Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı'na mazeret tayinlerinin kadroya geçecek sözleşmeli öğretmenlerin de dahil edilmesi adına kılavuzdaki belirtilen başvuru tarihlerinin uzatılması için resmi talepte bulundu. Toplu sözleşme masasında varılan mutabakat sonucunda sözleşmeli öğretmen ve personellerin kadroya geçişi hakkında yoğun çaba sarf eden, bu süreçte etkin rol oynayan Memur Sen'inimizin kazanıma dönüştürdüğü bu hak sonucunda, kadroya geçen öğretmenlerimizin kazandıkları en önemli haklardan biri olan aile birliği hakkına kavuşması elbette ki çok önemli. Lakin bununla kalmayıp, öğretmenlerimiz 41. maddede tanımlı anayasal hakları olan aile birliği haklarının, Ocak ayı içerisinde karşılanması, ailelerin buluşması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bizler Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak öğretmenlerimizin yaşamış olduğu her sorunda yanlarında durarak sorunun çözülmesi noktasında gerekli mücadeleyi yaptık ve de yapmaya devam edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığından güçlü talebimiz, bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulması, ailelerin Ocak ayında bir araya getirilmesinin sağlanmasıdır. '' ifadelerini kullandı.