Korona virüs kararları kapsamında hafta sonu kısıtlaması gelmesi nedeniyle 3 Nisan Cumartesi günü yapılacak İLKSAN seçimleri Genelge nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ileri bir tarihe ertelendi. 

MEB'in aldığı bu karara Eğitim Bir Sen'den üst üste çok sert tepkiler geldi. 

Genel Başkan Ali YALÇIN'ın alınana karar; sandığın delegelerin önünüden kaçırmak olarak değerlendirmişti.

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla OLÇUM ise bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda Milli Eğitim Bakanlığının aldığı kararı : " Gİt-Gel Kararlarla Kaos üretmek" olarak değerlendirdi. Atilla OLÇUM MEB'in 2023 vizyon belgesinin bir "fiyasko "olduğunu ve özlü sözler söylemenin ,se politika zannedildiği" ni ifade ederek ağır eleştirilerde bulundu. 

İşte Atilla OLÇUM'un sosyal medya hesabından yaptığı işte o açıklamalar:

"Kendi açıkladığı 2023 vizyon belgesini bugün bir fiyaskoya dönüştüren, Eğitim konusunda senaryo yazmayı ve özlü söz söylemeyi politika sanan, Salgın sürecinde inisiyatif almak yerine gel-git kararlarla kaos üreten @tcmeb

285 bin personelinin zorunlu üyesi olduğu, 78 yıldır bitkisel hayatta olan, 25 yıldır ölü taklidi yapan İLKSAN’nın seçimlerini yönetmesini beklemek realiteyi ziyadesiyle görmemektir. “Kendi evinde baş bağlayamayan gelin evinde baş bağlayamaz”