Bilindiği üzere dün akşam Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı süresiz sözleşmelilere kadro hakkının yanı sıra hali hazırda görev yapan sözleşmeli öğretmenlere de kadro müjdesi vermişti.

Bir önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada süreli sözleşmelilere kadro açıklanmaması hususunda diğer sendikalar ve çevreler eleştiri oklarını Memur Sen'in üzerine çekmişlerdi. Fakat dün yapılan açıklamada süreli sözleşmeli öğretmenlere de kadro hakkı tanındığı açıklandı.

Memur Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca ise yapılan bir eleştiriyi örnek göstererek şu ifadeleri kullandı:

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Uca yaptığı açıklamada: ''Memur-Sen'imizin sözleşmeli istihdamı tanımlandığından bu yana sahada, 2021 toplu sözleşme sürecinden bu yana imzada, Eylül ayından bu yana ise Çalışma Bakanlığıyla birlikte masada mücadele ettik. Şimdi ise emeklerimizin karşılığı olarak süresiz ve süreli sözleşmelilere kadro alarak gönüllerde yerimizi aldık ve Memur-Sen'imizin bir kazanımını daha tarihe not düştük.'' sözlerini kullandı.

''SOSYAL MEDYA KURTLARI''

Konuşmasına devam ede  Uca: ''Bizler masada, sahada ve gönüllerde mücadele ederken bazı sendikalar ise sosyal medyada karalama kampanyası içinde kazanımlarımızı gölgede bırakmanın mücadelesini veriyorlar. Ben onlara 'sosyal medya kurdu' diyorum. Vesile olduğumuz haklı kazanımlar çerçevesinde haklıya haklı dememeyi kendilerine ilke edinmiş, kazanımlarda emeği geçenleri tebrik etmek yerine karalamayı tercih edinmiş ve tek yaptıkları iş olarak sahada ve bürokraside elde edemediklerini sosyal medyada iftira ve yalan bilgilerle algı oluşturarak sendikacılık yapmayı beceri olarak görmüş bir güruhla karşı karşıyayız maalesef. Bizler, tüm çalışanlarımıza ve öğretmenlerimize daha mutlu ve huzurlu iş ortamları oluşturmak, uğranılan haksızlıklar karşısında her daim en güçlü şekilde sesimizi haykırmak, sahada ve masada beklentileri kazanımlara dönüştürmek iken bazı sendikaların sadece bu haklı kazanımları eleştirmek üzerine bir anlayış kurduklarını görmek bizleri ve eğitim camiasını ciddi anlamda üzmektedir. Neyse ki Memur-Sen olarak biz bunları bir kenara bırakıp eğitim çalışanlarımız ve diğer kurumlardaki çalışanlarımız için her zaman daha fazla kazanım gerçekleştirip, her yerde sesimizi sonuna kadar duyurarak her türlü eksikliği kapatıyoruz. Sadece konuşmaya odaklanıp, hizmet üretmeyi geri planda tutanlar sıfır kazanımda durmaya devam ededursunlar, bizler Memur-Sen olarak tarih yazmaya devam edeceğiz.'' dedi.

Sn Cumhurbaşkanımıza, Genel Başkanımıza ve Memur Sen gönüllülerine teşekkür ediyorum.

Başkan Uca ''Bu güzel kazanımlar için başta taleplerimizi dikkate alıp olgunlaştıran Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Memur-Sen Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın ve ekibi olmak üzere emeği geçen tüm Memur-Sen'in gönül verenlerine teşekkürlerimizi sunuyorum.'' diyerek sözlerini noktaladı.