Geçtiğimiz günlerde önce; Pendik ilçe millî eğitim şube müdürü Yıldırım Demirci, ardından da Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Eski Başkanı Celal Demirci yaptıkları açıklamalarda sendika da 3 dönem kuralının kaldırılması çalışmalarına ilişkin saltanat göndermesi yapmışlardı.

Yıldırım Demirci, facebook hesabından:” Üç dönem kuralını kaldırmak için özellikle İstanbul’da görev süresi dolan 6 no’lu Şube Başkanı İdris ŞEKERCİ ve 3 no’lu Şube Başkanı Erol ERMİŞ başat rol oynayarak, üyelerin aidatları ile alınan araçlarla yine üyelerin aidatları ile alınan benzinlerle kulis çalışmaları yapmak ve Genel Merkeze baskı oluşturma çalışmaları kapsamında İl İl geziyorlar. Üyelerinin dertleri ile dertlenmeleri gerekirken kendi ikbal ve istikballerinin peşinde koşuşturdukları herkes tarafından görülmektedir.” Açıklamasını yapmıştı.

Celal Demirci’de: “Profesyonel sendikacılık böylesine cazip hale gelince de dava için! 3 dönem yetmiyor. Dededen toruna bir saltanat devrine doğru hazırlıklar yapılıyor. Yaşasın delege demokrasisi… Seç beni, seçeyim seni... Artık… Yeni bir ses! Yeni bir nefes! Öze dönüş! Zamanı gelmedi mi?”  Göndermesiyle üyelere çağrıda bulunmuştu.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Rıfat Kavak’ın da 3 dönem kuralının kaldırılmasına karşı olduğu ortaya çıktı.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 Nolu şube başkanı Rıfat KAVAK, Sultangazi yönetici buluşmaları programın da 3600 ek gösterge, yönetici atamaları ve ekonomik koşullar olmak üzere birçok konuya değinerek, üyelerin sorularını cevaplayarak güzel bir iklim de toplantı olmasını sağlamıştır. Sendikalar içinde 3 dönem kuralını uygulayan tek sendika ilgili soruya: “Sendikada 3 dönem kuralının olmasına rağmen, kaldırılması konusunda çalışma yapıldığı konusunda fikriniz ve tavrınız nedir? “Sorusuna Kavak; “bu konuda şahsım olarak net bir tavır içindeyim. Biliyorsunuz yakın zamanda olağanüstü kongre yapan birisi olarak üyemizin iradesi ve talebi önceliğimizdir. Dün olduğu gibi bugün de bu mihvel de çalışmalarımıza devam ediyoruz. 3 dönem kuralının devam etmesi konusunda fikrimiz de bir değişiklik yok. Dün bu iradeyi koyan iradenin arkasındayım. Bu sendika kimsenin babasının sendikası değil. Bu sendikanın sahibi tüm üyelerimiz ve geçmişte emek ve ömür veren arkadaşlarımızın sendikasıdır. Sendika yetkilerinin 3 dönem kuralı gündeme gelir ise karşı duracağım sözünü de burada vermiş oluyorum.” dedi.

İstanbul şube başkanı Rıfat kavak son dönemde Eğitim Bir sen içinde 3 dönem kuralının kaldırılması konusunda imza toplandığı duyumları geldiği bir dönem de karşı duracağını deklare etmiş oldu.

Bakalım bu tartışmaların sonu nereye varacak?