Öğrencilere ulaştırılmak üzere okul müdürleri ve sınıf öğretmenleri aracılığıyla merkez ve kırsaldaki 55 okula deneme sınav kitapçıkları verildi. Deneme sınavı kitapçıkları, okul müdürleri ve öğretmenler tarafından evlerinde öğrencilere ve velilerine teslim edildi.

Yapılan çalışma ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Eğitim-Bir-Sen Midyat ilçe temsilcisi Hüseyin Yücel, amaçlarının eğitimden uzak kalan ve LGS’ye girecek olan 8.sınıf öğrencilerine bir nebze de olsa katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Yücel, “Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilciliği olarak, eğitimden uzak alan öğrencilerimize yönelik LGS ‘ye girecek 8.sınıf öğrencilerimiz için bir deneme hazırladık. Bunu, bütün okullara ulaştıracağız inşallah.  Midyat'ta eğitim-öğretim gören bütün öğrencilerimize evlerine kadar  ulaştıracağız.  55 okul ve 2 bin 400 öğrenciye ulaşacağız inşallah. Deneme sınavı dağıtacağız. Br nebze de olsa katkı sunmuş olacağız. Eğitimlerinden geri kalmış çocuklarımıza sınavda sıkıntı çekmemeleri açısından biz de böyle bir katkı sunmak istedik. Bunun da devamı olacak.” dedi.

“Pandemi sürecinde öğrenciler çok zorlanıyor”

Pandemi sürecinin devam ettiğini ve yüz yüze eğitimin olmaması nedeniyle öğrencilerin mağduriyet yaşadığını belirten Yücel, “ Şimdi bu pandemi sürecinde bazı öğrencilerimiz çok ciddi mağduriyet yaşadı. Evlerinde televizyon olmayan aileler bizlere ulaştı, onlara televizyon temin ettik. Ama tabi haberimiz olmayan belki onlarca aile var.  Evlerinde internet, tablet olmayan ailelerimiz var maalesef. Bu çocuklarımız eğitimlerinden uzak kaldılar. Çünkü okullar kapalı ve yüz yüze eğitim de yok. Maddi durumları el vermediği için çocuklarına tablet de, internet de alamadı maalesef. İnşallah sınavda mağdur almazlar. Temennimiz bu. Ama mağduriyet oluşacak gibi. Durum onu gösteriyor." ifadelerine yer verdi.

EBA’ya katılım üzerinden not verilmesi hakkında ise Yücel şunları söyledi:

“Sayın Bakanın böyle bir açıklaması oldu. İşte EBA üzerinden öğrencilerin katılımına göre not verilecek gibi bir açıklaması oldu. Ama dediğimiz gibi EBA’ya hiç katılamayan öğrencilerimiz var. İmkânları olmadığı için katılamayan öğrencilerimiz var.  Onlarla ilgili inşallah farklı bir değerlendirme yapılır.” (İLKHA)