Sancaktaroğlu, açıklamasında şunları kaydetti; “3600 ek gösterge, öğretmenlik kariyer basamakları, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve 2023 Ocak memur maaşlarının belli olmasının ardından gözler bankaların vereceği promosyon miktarlarına çevrilmiştir. Bilindiği üzere ilimiz genelinde her ilçe milli eğitim müdürlüğü kendi bünyesindeki öğretmen ve memurları için promosyon anlaşmaları için ihaleye çıkmaktaydı. Merkez ilçede ise iki gruba ayrılan öğretmen ve memur sayıları için il milli eğitim müdürlüğü tarafından farklı zamanlarda ve farklı sürelere sahip promosyon anlaşmaları imzalanıyordu. Geçtiğimiz mayıs ayında merkez ilçede halk bankası ile 4 yıllığına imzalanan promosyon antlaşması rekor olarak ilan edilmişti.

Türk Eğitim Sen'den öğretmen atamaları ve mülakatlar açıklaması Türk Eğitim Sen'den öğretmen atamaları ve mülakatlar açıklaması

Fakat artan enflasyon oranlarına göre güncellenen memur maaşlarına paralel olarak promosyon anlaşmalarının da güncellenmesi gerektiğini Ağustos ayı içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne resmi yazıyla ilk defa Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şubesi olarak bildirmiştik. Ayrıca banka promosyon antlaşmalarının tüm ildeki eğitim çalışanlarını kapsayacak biçimde yapılmasının faydalı olacağını ve ilçelerde bulunan öğretmen ve memurlarında promosyon ücretlerine katkı sağlayacağını belirtmiştik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da bu görüşümüz uygun görülerek ilçelerle birlikte ihaleye çıkılması yönünde çalışmalar başlatılmıştır. Merkez İlçede 2020 yılında Ziraat Bankası ile 3 yıllığına imzalanan promosyon anlaşması süresinin sonuna gelindiği şu günlerde, promosyon sürecine olan ilgi ve takibimizin her zaman üyelerimizin menfaatin için çalıştığımızın bir göstergesi olarak görülmelidir.”

Orhan Sancaktaroğlu, Milli Eğitim Müdürlüğünün planlaması ve idare ile olan temasları sonucunda banka promosyonu sürecinin şu şekilde olacağının öngörüldüğünü söyledi; “2023 Ocak ayı maaşının kesinleşmesi, promosyon kapsamına giren kişi ve toplam ücretin ortaya çıkmasıyla birlikte 20 Ocak’tan itibaren promosyon antlaşmasının bütün ilde görev yapan eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletilmesini, yine Milli Eğitim Müdürlüğünün Halkbank ile güncel rakamlar üzerinden yapacağı değerlendirmeler üzerinden, Mayıs ayı içerisinde merkez ilçede yapılan promosyon anlaşmasında belirlenen rakamın, ya ihale edilmeden güncellenmesi ve aradaki farkın eğitim çalışanlarına ödenmesi, bunun mümkün olmaması veya rakamın yeterli olmaması durumunda ise mevcut antlaşmanın iptal edilip, diğer gruba dahil edilerek toplu olarak ihaleye bu gruptaki eğitim çalışanlarımızın da ek bir kazanım elde edebilmelerinin yolunun arandığı ifade edildi.

Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu kazanımın olduğu yerde Eğitim Bir-Sen’in olduğunu, eğitim çalışanlarını ilgilendiren her meselede olduğu gibi promosyonla ilgili olarak da takip ve katkılarının süreceğini, en kısa sürede bu konuyla ilgili sonuca ulaşılması için çalışma yapıldığı ifade etti.