Eğitim İş tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük skandalıyla ilgili, devlet kurumlarının güvenirliğinin sorgulanmasına neden olan, görevinde ihmali bulunan ve görevini kötüye kullananların hukuk önünde hesap vermesi amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. 

Soruşturma her şeyden önce tüm şaibeleri aydınlatacak şekilde, şeffaf ve tarafsız ilerlemeli. Başka türlü halkın incinen adalet duygusunun onarılamayacağı açıktır. 
Daha önce de söylemiştik: Son KPSS’deki skandallar, yakın geçmişteki suçların muhtemel parmak izleridir. Dolayısıyla soruşturma sadece bugünü değil geçmişi de kapsayacak şekilde ilerlemelidir.  

Adaletin tam anlamıyla yerine gelebilmesi için bu yayınevinin dahli olduğu tüm sınavların, sonuçlarıyla incelenmesini istiyoruz. Bu suçun ortaklarının ve siyasi ayağının soruşturmaya dahil edilmesini istiyoruz. Bu derin ve geçmişte kökleri olan hırsızlık organizasyonu tam anlamıyla aydınlatılmadan, hiçbir sınav yapılmamasını istiyoruz. Eğitim-İş olarak adalet istiyoruz ve alana kadar bu işin peşini bırakmayacağımızı ilan ediyoruz.