AİLEMİZ BÜYÜDÜ, SESİMİZ GÜRLEŞTİ: 17. YAŞIMIZDA 100 BİN ÜYEYE ULAŞTIK!
Bugün gözbebeğimiz Eğitim-İşimiz için gurur ve mutluluk dolu bir gün. Eğitimi piyasacılaştıran ve gericileştiren politikalara, eğitim emekçisinin emeğini görmezden gelen yönetim anlayışına, Cumhuriyet ve onun kazanımlarına yapılan saldırılara karşı mücadele etmek için 17 yıl önce bilge ellerin umutla can suyu verdiği fidan, 17. yaşında 100 bin üyeyi aştı!
Encümen-i Muallim’den, TÖS’ten, TÖB-DER’den devraldığımız kültür, birikim ve cesaretle, Köy Enstitüleri ile Fakir Baykurt’un yurtsever ve mücadeleci ruhunu birleştirerek yeniden kurduğumuz Eğitim-İş, Cumhuriyetin 100. yılına giderken 100 bini aşan üyesiyle mücadelesini büyütüyor.
Siyasal İslam tarafından eğitimin kuşatıldığı, eğitimdeki tüm yönetim koltuklarının liyakate göre değil iktidara sadakate göre dağıtıldığı, yandaş sendikalara üye olmanın her türlü çirkin yöntemle dayatıldığı, eğitim emekçisinin Anayasa’da güvence altında olan örgütlenme hakkının hiçe sayıldığı bir dönemde sendikamız, bir yıl içerisinde yüzde yüzden fazla büyüyerek sadece eğitim emekçilerine değil, tüm emek cephesine ve toplumsal muhalefete umut oldu. 
Elbette bugün Eğitim-İş toplumsal muhalefet ve aydınlanma mücadelesi için önemli bir kaleye, eğitim emekçilerini gölgesinde birleştirecek ulu bir çınara dönüştüyse, bu gurur tablosunda Eğitim-İş’e kuruluşundan bu yana emek veren herkesin payı var; Bu gurur hepimizin!
Ve kimsenin kuşkusu olmasın ki bu gurur tablosuna bakıp zafer sarhoşluğuna kapılmayacak, bugüne dek bir an olsun çiğnemediğimiz kuruluş ilkelerimize ve rotamıza aykırı düşmeyeceğiz.

-    “Söylemiyle etkin, eylemiyle cesur, temsiliyetiyle güçlü bir sendika” diye yola çıkmıştık ve bu sözün hakkını vermeye devam edeceğiz. Yetkili sendika haline geldiğimizde, emeğin onuru nasıl savunulur, eğitim emekçisinin layık gördüğü bu yetki nasıl doğru biçimde kullanılır, bunu göstereceğiz!
-    Sendikamızın hiçbir siyasi parti ve örgüt ile bağlantısı olmaması durumunu -yani özerkliğini- her zaman koruyacağız. Gerçek ve tam bağımsız sendikacılık ilkesiyle hareket eden Eğitim-İş gücünü siyasi çevrelerden değil, ona güvenip omuz veren üyelerinden; dostlarından alır. İktidar kim olursa olsun, biz emeğin tarafında ve sömürenin karşısında olacağız!
-    Üyesi yoksul, yöneticisi zengin bir sendika olmadık; olmayacağız. Yöneticilerimiz her zaman kamuda görev yaptığında aldığı maaşı ve meslekteki ödeneklerini almaya devam edecek. Onurlu sendikacılıkta yönetim, bir bayrak yarışıdır ve gönül işidir; yöneticilerimiz bugüne dek olduğu gibi o koltukların bir ağalaşma değil mücadelede görev alma mevkisi olduğunun bilinciyle hareket ederek, kendi konforunu değil eğitim emekçisinin bekasını düşünecek.
-    Büyüdük diye rotamız da söylemimiz de değişmeyecek. Bu çınarın kökleri TÖS’e, Köy Enstitüleri’ne, TÖB-Der’e; yaprakları ise geleceğe uzanmaktadır ve hep öyle olacak! Geçmişin tecrübesiyle bugünün gerçekliğini birleştirmeye ve sendikacılığın yüz akı olmaya devam edeceğiz!
-    Cumhuriyet’in ve devrimlerinin savunucusu olmaya, Başöğretmenimizin izinden gitmeye devam edeceğiz! Ülkenin yarınları için hem söylemimizle hem eylemimizle cesur olmayı sürdüreceğiz!
-    Eğitim-İş; her zaman bir demokrasi kalesi olan, üyelerini asla birbirinden ayırmayan ve örgütün iradesinin yönetime her zaman sirayet ettiği bir sendika olmuştur; bundan sonra da öyle olacak. Yönetimde şeffaf, üyelerimize bakış açımızda eşit, kulağı zaferin uğultusunda değil üyelerinin taleplerinde olan bir sendika olmaya devam edeceğiz!
-    Kurulduğumuz günden bu yana mücadele açısından nasıl sadece eğitim alanıyla kendimizi kısıtlamadıysak bundan sonra da ülkemizi ilgilendiren her konuda demokrasiden, laiklikten, barıştan, insan haklarından, kadın ve çevre mücadelesinden, ilericilikten yana olmayı sürdüreceğiz!
-    Öğrencilerimiz ülkenin geleceği ve bizlere Başöğretmenimizin emanetidir; onların haklarını savunmaya ve eğitimin sorunlarına ışık tutmaya devam edeceğiz! Hem onlar için hem de daha parlak bir gelecek için laik, bilimsel, kamusal ve adil bir eğitim sistemi inşa etme mücadelemize bir an olsun ara vermeyeceğiz!
Bu gurur tablosu için kuruluşundan bu yana sendikamıza emek veren herkese ve bize güven duyarak ailemize katılan, gücümüze güç katan yeni üyelerimize teşekkür ediyoruz. Kısa sürede elbirliğiyle yarattığımız bu başarıyı daha da büyük mutluluklara taşımak için birlikte mücadele edecek olmaktan dolayı onur duyuyoruz. İyi ki varsınız! İyi ki Eğitim-İş var.