“İSTİFA MEKANİZMASI KISKACA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR”

Sendikanın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in itiraf ettiği üzere mesleğimize hakaret niteliğindeki Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu kapalı kapılar ardında onaylayan ve hatta “sınavsız olmasın” diye akıl veren yandaş sendika Eğitim Bir-Sen, kendisini vuran büyük istifa dalgasına okul yöneticilerini suça iterek bent çekmeye çalışmaktadır.

Son bir ayda binlerce eğitim emekçisi Öğretmen meslek Kanunu (ÖMK) yandaşlığı sergileyen sarı sendikalardan istifa etmiştir. İstifa edenlerin büyük bir kısmı ÖMK konusunda ilk günden beri itirazı örgütleyen tek adres olan Eğitim-İş'e katılarak gücümüze güç katmıştır.

Öğretmenlerin mesleği icra etmekten doğan haklarını yeni şartlara bağlayan, onlara ezbere dayalı bir sınav başta olmak üzere birçok yeni angarya yükleyen, onların uzmanlığını bir kalemde yok sayan Saray yapımı meslek kanununu desteklediği için tepkilerin odağına yerleşen Eğitim Bir-Sen, yine bir arkadan dolanma uyanıklığıyla kendine yakışanı yapmıştır.

Bursa başta olmak üzere birçok ilde okul yöneticileri ile EBS yöneticilerinin bir arada olduğu Whatsapp gruplarına, yandaş sendikadan talimat gitmiştir. Bu yazışmalarda, Eğitim-İş'in okullara ÖMK'yı anlatmak için düzenlediği ziyaretlerin ‘kafa karıştırdığı', bu ziyaretlerden sonra EBS'den istifa etmek için dilekçe veren bir öğretmen olursa “işlem yapılmaması” ve okul müdürüne bildirilmesinin adeta emredildiği görülmektedir.