Ali Yalçın: '68 Bin Öğretmen Ataması' diyen meslektaşlarımız duyulmalı Ali Yalçın: '68 Bin Öğretmen Ataması' diyen meslektaşlarımız duyulmalı

DUVAR- ‘’100 bin Öğretmen Ataması’’ isteği ile bir kez daha meydanlara inmeye hazırlanan öğretmenler adil kontenjan ile atama bekliyor. Öğretmenler yarın Ankara Ulus Meydanı’nda bir kez daha seslerini yükseltecek.

Eğitim-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Veli Fırat Şimşek, ‘’Yarın binlerce ataması yapılmamış öğretmen hakları olan atamanın yapılması için alanlarda olacak. Öğretmen ataması, ataması yapılmayan öğretmenlere bir lütuf ya da bir seçim malzemesi değildir’’ dedi.

'AKP HÜKÜMETİ ÖĞRETMEN AÇIĞININ ÜSTÜNÜ ÖRTMEKTEDİR'

Şimşek, eleştirilere neden olan ücretli öğretmenlikle ilgili, ‘’Ataması yapılmamış yüzbinlerce eğitim fakültesi mezunu öğretmen var ancak AKP iktidarı bu öğretmenleri atamak yerine 'ücretli öğretmen' denilen bir garabetle ülkedeki öğretmen açığının üzerini kapatmaktadır’’ ifadelerini kullandı.

Siyasal iktidarın ‘ücretli öğretmenlik’ uygulaması ile kendi belirledikleri asgari ücretin altında öğretmen çalıştırarak emek hırsızlığı yaptığını belirten Şimşek, ‘’Ücretli öğretmenler ortalama aylık 6 bin lira civarında ücret almaktadır. Yaz tatili, bayram tatili, sömestr tatili gibi zamanlarda ücretleri kesilmektedir. Bu emek hırsızlığının son bulması ve öğrencilerin nitelikli eğitim alabilmesi için kadrolu öğretmen ataması şarttır. Şu an ülkemizde 100 bin civarında ücretli öğretmen çalıştığı düşünüldüğünde ataması yapılmayan öğretmenlerin '100 bin öğretmen ataması istiyoruz' talepleri haklı ve mantıklı bir taleptir" dedi.

'EN ÇOK ATANAN BRANŞ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ OLMUŞ'

Şimşek en çok atanan branşın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olduğuna dikkat çekti ve sözlerini şöyle tamamladı:

"Son yıllarda yapılan öğretmen atamalarında sayı yetersiz kalmış, branşlar arasında da adaletsizlik yapılmıştır. AKP’nin bütün okulları imam hatipleştirme çabalarının bir sonucu olarak en çok atanan branş Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşı olmuştur. Oysa ki öğretmen ihtiyacı her branşta vardır. Atama yapılmadan önce hangi branşta ne kadar öğretmen ihtiyacı olduğu hassasiyetle tespit edilmeli ve branşlar arasındaki dağılım adil olmalıdır."

gazeteduvar