Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitimin önemini anlatacak hikâyeleri fotoğraf sanatının etkileyici dilinden faydalanarak ortaya koymak, üyelerimizle, eğitim çalışanlarıyla sanat alanında bir araya gelmek, fotoğrafa gönül veren sanatçılarımızla bu vesileyle buluşmak, gençlere fırsat oluşturmak ve objektifleri eğitime odaklamak, eğitim süreçlerinin arkasındaki emeği, özveriyi en güzel karelerle görünür kılmak amacıyla dördüncüsünü düzenlediğimiz Eğitimden Bir Kare Fotoğraf Yarışması başladı.

29 yıllık sendikal mücadelemizde, eğitim çalışanlarının haklarının korunması, geliştirilmesi, sorunların çözüme kavuşturulması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi başta olmak üzere, her zaman sanatsal ve kültürel faaliyetlerin destekçisi olduk. Tüm kültürel etkinliklerimizde, alanında uzman ya da amatör fotoğrafçıların eğitim olgusuna bakışlarını bir araya getirdik. Eğitimin ne kadar geniş bir alanı kapsadığını gördük ve ne kadar farklı bakış açılarıyla dile getirilebileceğine hep birlikte şahitlik ettik.

Seçici kurulda fotoğraf sanatçıları Tekin Ertuğ, İsmail Küçük, Mustafa Binol ve Anadolu Ajansı Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul’un yer alacağı yarışmada birinci olacak eser sahibine 10 bin TL, ikinciye 7 bin TL, üçüncüye 5 bin TL ve Mehmet Akif İnan Özel Ödülü için 3 bin TL ödül; ayrıca, sergileme hakkı kazanan eserler için 250 TL verilecek.

Ödüle ve sergiye layık görülen eserler ‘Eğitimden Bir Kare 2021 Fotoğraf Albümü’ adıyla yayımlanacak.

Son katılım tarihi 1 Kasım 2021 olan yarışmada dereceye giren fotoğrafların sahipleri, ödüllerini, tarihi daha sonra açıklanacak program kapsamında alacak.

Fotoğraf yarışmasının detaylarına www.egitimdenbirkare.org sitesinden ulaşabilirsiniz.