ERMİŞ Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Yüzde otuz maaş artışı ile birlikte ek ders ücretimiz 51 küsür lira olmuştur. Buna göre 15 saat maaş karşılığı derse girenbir öğretmen ayda 1400 TL ek ders ücreti alabilecektir. Üç ayda bir aldığımız toplu sözleşme ikramiyemiz, 918 TL'ye yükselmiştir, vergi dilimi düzenlemesi ile birlikte 2023 yılında 17.827 TL daha az vergi vereceğiz, yani bu para cebimize girmiş olacak. Vergi diliminin%15'e sabitlenmesi ile ilgili mücadelemiz ise devam ediyor.

3. derece ve yukarısındaki uzman öğretmenlerimiz 2059 TL, 1 ve 2. derecedeki uzman öğretmenlerimiz 2471 TL alacaklar;3. derece ve yukarısındaki baş öğretmenlerimiz 4118 TL, 1 ve 2. derecedeki başöğretmenlerimiz 4944 TL alacaklar. 

Kariyer basamaklarının oluşturmuş olduğu 17 yıllık mağduriyeti gidermek için yoğun çabalarımız sürüyor. İstiyoruz ki 20. yıldan sonra uzman olan tüm arkadaşlarımız en kısa sürede baş öğretmenliğe, örneğin 15. yılında uzman olan öğretmenler 25. yılında değil de 20. yılında başöğretmenliğe geçebilsin. Ancak sendikamızın temel görüşü 8 yıla uzman öğretmenlik, 12 yıla baş öğretmenlik verilmesi ve bu geçişin sınavsız bir yöntemle sağlanmasıdır. Ayrıca tüm öğretmen arkadaşlarımızı kapsaması yönünde çalışıyoruz. Yani bir öğretmenimiz maaşında iyileştirme için on yıl beklemesin, adaylığı kalkar kalkmaz uzman öğretmenin yarısı kadar maaşında iyileştirme yapılsın diye gayret gösteriyoruz.

Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi sözleşmeli öğretmenlerimiz açısından çok büyük bir kazanım olmuştur.Hayırlı olsun. Sözleşmeli öğretmenlerin, kadrolu öğretmenlerin tüm haklarından faydalanması için çalışmalarımız devam ediyor. Bilindiği gibi hem 3600 ek gösterge hem de sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi,sendikamızın imzası bulunan 6. Toplu Sözleşme kazanımıdır. 

EYT düzenlemesi de EYT'yi bekleyen arkadaşlarımız için hayırlı uğurlu olsun. 

%30 maaş artışı, %25'ten iyi olmakla birlikte tam yeterlidir diyemeyiz.%30'un içindeki %13,52'lik kısım, refah payı olarak  verilmiş olup enflasyon farkından düşülmeyecektir. Temmuz ayında enflasyon farkından  üşülecek miktar%8'dir. Bu artışın seyyanen zamla taçlandırılması gayet yerinde olurdu. Şube/Sendika olarak gerek ilave ek zam gerek seyyanen zam gerekse de eşel mobil sistemi konusunda gayret göstereceğiz. Aldığımız maaş artışları kadar hayat pahalılığının durdurulmasının önemli olduğunun da farkındayız. Mutfaktaki yangın, maaşları artırarak hayat pahalılığını durdurarak söndürülebilir. Her ortamda bu görüşümüzü dillendirmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz.

ÜAK DOÇENTLİK BAŞVURULARI İÇİN MAKUL BİR ÜCRET İSTEMELİDİR ÜAK DOÇENTLİK BAŞVURULARI İÇİN MAKUL BİR ÜCRET İSTEMELİDİR

Büyük şehirlerde, özellikle de İstanbul’da belimizi büken en büyük şeyin ev kiraları olduğunu biliyoruz. Bunun için de büyük şehirler için büyük şehir tazminatı ya da büyük şehir teşviği istiyoruz.  

Başta 3600 ek gösterge, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, kariyer basamaklarına dahil olacak öğretmen sayısındaki kapsamın genişletilmesi, nöbet ücreti, banka promosyonlarının%100'ünün çalışanlara dağıtılması, il disiplin kurullarında sendika temsilcisinin bulundurulması, katsayı zulmünün sona erdirilmesi, kılık kıyafete serbestlik getirilmesi, sınav görev ücretlerinin artırılması, belletmenlik görevi yapan arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi, tercih danışmanlığı ücretlerinin artırılması, cuma namazına gidişin güvence altına alınması, hac için izin alınabilmesi, performans değerlendirilmesinin kaldırılması, toplu sözleşme ikramiyesinin önemli oranda artırılması, müdür ve müdür başyardımcılarının maaş karşılığı gireceği ders sayısının azaltılması, Ram'larda görev yapan özel eğitim öğretmenlerinin mağduriyetinin giderilmesi, okul öncesi öğretmenlerine, özel eğitim sınıfı öğretmenlerine, sınıf öğretmenlerine ve atölye şeflerine ilave ek ders ücreti verilmesinin sağlanması-bu manadaki mağduriyetin giderilmesi, milli bayramlarda ve idarî tatil günlerinde, 1 Ocak ve 1 Mayıs tarihlerinde ek ders ücreti alınabilmesinin sağlanması, okul yöneticilerinin ek ders saatlerinin artırılması, ikili eğitim yapan okulların idarecilerine ilave ek ders ücreti verilmesini sağlanması, ek ödeme alınması, taban aylığın artırılması, rehber öğretmenlerin ve halk eğitimlerde görev yapan öğretmenlerin seminer dönemi ücretinden faydalanmasının sağlanması, destekleme ve yetiştirme kursu ders ücretinin artırımlı ödenmesi, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının yapılmasının sağlanması, seminer çalışmalarına öğretmenlerin tatilde bulundukları yerden katılmalarının sağlanması, pandemi döneminde seminer çalışmalarının online olarak yapılmasının sağlanması, mazerete dayalı atamalarda il emrinin getirilmesi, öğretmenevi aidatının kaldırılması, destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan hizmetli ve memurların aldığı ücretin artırılması benzeri onlarca kazanıma imza atan sendikamız bundan sonra da yeni kazanımlarla yoluna devam edecektir. 

Her kazanımda emeğimiz, alın terimiz ve imzamız var. Tüm eğitim çalışanlarını yeni kazanımlarla buluşturmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.